Sök

Henrik Persson Ekdahl startade flygbolag mitt under pandemin – nu lägger Skåneflyg ner

FlygFlygbranschen

Henrik Persson Ekdahl.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De trotsade oro och motvind och tog klivet in i flygbranschen mitt under brinnande pandemi.

Men nya mörka moln hopade sig och affären lyfte inte.

När det såg som mest illa ut för flygbranschen – och storbolagen blödde pengar – gick investeraren Henrik Persson Ekdahl mot strömmen och satsade på en flyglinje från skånska Kristianstad till Bromma i Stockholm. 

Bolaget Skåneflyg såg dagens ljus 2021 med en medgrundarkvartett bestående av Henrik Persson Ekdahl, Jacob Karlsson (K-fastigheter), Fredrik Rosengren (Maxi stormarknad Kristianstad) och Carl-Henrik Dahlqvist (Kristianstad golfbana).

”För att vårt område ska bibehålla attraktivitet och vara ett levande samhälle för såväl företagare som privatpersoner är bra infrastruktur och i synnerhet flyg en väldigt viktig pusselbit”, sa Jacob Karlsson i ett pressmeddelande i samband med lanseringen. 

Under bolagets korta historia har en utmaning bytts ut mot en annan. Det senaste beskedet från Skåneflyg är att kombinationen av höga bränslepriser och för få resenärer gör att det inte längre är hållbart att fortsätta. Det rapporterar P4 Kristianstad

”Det är ett beslut som har vuxit fram. Vi gjorde en helhjärtad satsning på det här”, säger vd:n Carl-Henrik Dahlqvist i en kommentar till radion. 

Skåneflyg är den enda linjen från Kristianstads flygplats och bolaget kommer därför att flyga till Bromma fram till sommaren för att hålla linjen trafikerad. 

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer