Sök

Techprofil döms till fängelse – för våldtäkt

En svensk techprofil, som grundat och driver en snabbväxande startup, har dömts till fängelse för våldtäkt och narkotikabrott.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Grundaren av en snabbväxande startup döms mot sitt nekande av Stockholms tingsrätt.

En svensk techprofil, som grundat och driver en snabbväxande startup, har dömts av Stockholms tingsrätt till fängelse i 3 år och 6 månader för våldtäkt och narkotikabrott. Utöver fängelsestraffet ska den dömde mannen också betala ett större belopp i skadestånd till målsäganden.

Techprofilen har förnekat våldtäkt men erkänt narkotikabrottet.

Tingsrättens bedömning i domen gör gällande att det är ställt utom rimligt tvivel att våld har använts och att målsäganden inte har deltagit frivilligt. Liksom att det måste ha stått klart för den åtalade.

Det framgår även i domen att målsägandes berättelse om händelseförloppet har varit “både trovärdigt och tillförlitligt”, att det fanns vittnen till händelsen liksom fotografier och journalutdrag som visar en skadebild som bekräftar målsägandens berättelse.

Den åtalade mannens berättelse anses ha motbevisats av utredningen i flera avseenden.

Utöver den våldtäkt och det narkotikabrott som techprofilen döms för fanns ytterligare en åtalspunkt. Den gällde försök till våldtäkt, något som mannen nekade till och inte heller dömdes för av tingsrätten.

Det är möjligt att överklaga domslutet till Svea Hovrätt senast den 11 april 2023.

Breakit har varit i kontakt med mannens advokat som avböjer att kommentera.

Läs mer