Sök

Toborrow får mer pengar av storägaren NFT Ventures

Toborrow

Johan Lundberg, vd NFT Ventures. Foto: Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Det Bonnier-anknutna riskkapitalbolaget NFT pumpar in mer riskkapital för att hålla lånesajten Toborrow flytande. Samtidigt är dock ägarna på jakt efter en ny finansiär som kan ta över stafettpinnen.

Peer to peer-lånebolaget Toborrow har än så länge inte lyft ekonomiskt och tidigare på måndagen kunde vi rapportera om den första konkursen på plattformen - något som inte lär göra Toborrows resa enklare.

På Bolagsverkets sajt framgår att bolaget nu återigen har vänt sig till ägarna för att få in bryggfinansiering. Det gjorde Toborrow senast dagen före julafton.

Johan Lundberg, vd för Toborrows storägare NFT Ventures, bekräftar att riskkapitalfirman har stoppat in mer pengar i lånesajten.

“Vi fortsätter stötta bolaget och därför satte vi in mer pengar", säger Johan Lundberg.

Han säger att Toborrow går "enligt plan" och att ägarna letar efter ny finansiär som kan komma in som investerare.

"Vi stöttar bolaget fram tills dess att vi har en ny deal på plats. Vi har väldigt intressanta dialoger med potentiella investerare och flera spår som vi kör på. Det ligger enligt plan, som sagt, och vi tror att vi kommer stänga den rundan ganska snart", säger NFT-vd:n.

Johan Lundberg vill inte berätta hur stor bryggfinansieringen är. Vi på Breakit har dock begärt ut handlingarna från Bolagsverket och uppdaterar artikeln så snart vi har dokumenten. Förra gången Toborrow tog in en bryggfinansering handlade det om 3 miljoner kronor.

Uppdatering: Nu har vi fått dokumenten från Bolagsverket. Toborrow tar in 2 miljoner kronor i ny finansiering, från NFT och övriga befintliga investerare.

Breakit har sökt Toborrows vd Sofie Lundström.

Läs mer