Sök

Blinto säljer gamla maskiner för en halv miljard – backas av Verdane med över 120 miljoner

VerdaneBlintoBegagnade bilar

Richard Nilsson, vd Blinto.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Småländska Blinto sålde begagnade maskiner och verktyg för en halv miljard i fjol och hoppas dubbla den siffran i år. Nu har bolaget fått en tung majoritetsägare i ryggen när Verdane går in med över 120 miljoner kronor.

Växjöbaserade Blinto är auktionssajten som säljer begagnade fordon, maskiner och verktyg – snarlik marknadsplatsen Maskinera som vi skrev om förra veckan. Nu har Blinto fått en tung uppbackare i riskkapitalbolaget Verdane som går in med  121 miljoner kronor för nyemitterade och befintliga aktier och blir majoritetsägare i bolaget, skriver DI

Blintos recept har visat sig vara framgångsrikt. Förra året förmedlade bolaget varor för drygt en halv miljard. I år spår man att Blinto närmar sig miljarden, säger vd:n Richard Nilsson till tidningen. 

”Ett företag har nästan alltid maskiner som inte används och som de inte vet värdet på. Det är dumt att ha kapital stående i ett hörn och samla damm.”

Smålandsbolaget hade en omsättning på 47 miljoner kronor med ett resultat på 9,4 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 32 miljoner och 7,7 miljoner året innan. 

Stärkta med de nya pengarna ska Blinto satsa på global expansion. Sedan förra året har man ett dotterbolag i Tyskland, vilket ses som en strategiskt viktig marknad.  

Vad Verdanes investering i Blinto värderar bolaget till framkommer inte. 

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet. 

Läs mer