Sök

Tan by Klara spränger drömgräns – omsätter över 10 miljoner kronor

influencers

Klara ”Tan by Klara” Elvgren. Foto: Karin Törnblom/Viafree

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon har hittat framgångsreceptet.

Influencerskapet kan vara flytande. Flera är de etablerade tv-profilerna vars konton har blivit en maktfaktor på Instagram, där den amerikanska realityfamiljen Kardashian kanske är den klarast lysande stjärnan. Men det kan också gå åt andra hållet. Sveriges Kim Kardashian, sett till stjärnglans och succéer när det kommer till entreprenörskap är Bianca Ingrosso. Hennes talkshow är nu aktuell för en andra säsong. 

En annan som lyckats etablera sig både i både tv-världen och på sociala medier är Klara Elvgren, eller Tan by Klara som hon också kallas på Instagram där hon har över 190.000 följare. Hon var nyligen programledare för realityprogrammet ”Fboy Island” och har under tiden fortsatt med reklamsamarbeten i sina kanaler, på Instagram och Youtube.

Sajten Influens.se har tagit del av hennes senaste resultat och det visar att influencerns karriär går som tåget. 

Det senaste året ökade hon omsättningen med 36 procent och sprängde 10-miljonersvallen med 10,9 miljoner kronor. Rörelseresultat ökade med 10 procent till 5,2 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet. 

Läs mer