Sök

Bingolotto-Rickard Olsson går in i appbolag: “Genialisk”

Active quizHälsaapp

Programledaren Rickard Olsson blir delägare i tipspromenad-app. Foto: Press

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Tv-profilen satsar på tipspromenad-app som ska få barn och kontorsnissar att röra på sig.

"Det här kommer flyga".

Programledaren Rickard Olsson, känd från tv-program som Vem vet mest och Bingolotto, går in som delägare i startupen Active quiz, en app som enligt grundarna kombinerar folkbildning med hälsa genom att fungera som en “digital tipspromenad”.

“När jag fick frågan var det inte många sekunders betänketid innan det blev ett rungande ja. Idén är genialisk och Active quiz-teamet har gjort ett gediget grundarbete som skapat förutsättningarna för att det här kommer flyga, göra nytta och skapa skillnad för många”, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

“Framförallt för barn och unga som rör sig oroväckande lite idag”.

Appen fungerar som så att användaren väljer ett ämne som lagts upp av en spelledare – där ledaren kan vara exempelvis en lärare, förälder eller HR-chef. Användaren får därefter frågor kopplade till ämnet att besvara. Frågorna kommer efter ett visst antal meter (därav liknelsen med tipspromenad), hur stort avståndet är varierar från quiz till quiz.

“Vi vill skapa nya spännande sätt att få igång folkhälsan på. I slutändan vill vi att appen ska ha effekt bland barn och ungdomar” säger medgrundaren Linus Lundberg.

Enligt bolaget riktar man sig både till företag som kan använda appen som friskvård eller till exempelvis lärare som vill få barnen att röra på sig under lektionstid.

“En lärare kan exemplevis göra om en stillasittande mattelektion till en promenad med mattefrågor. Tanken är att det blir en sluten cirkel”.

Vill inte avslöja andel

Bolaget grundades 2014 i Trollhättan av Linus Lundberg, Erik Kylén och Andreas Malmqvist, då under bolagsnamnet Trilo Interactive. 2017 såg appen dagens ljus för första gången.

Hur mycket tv-profilen nu går in med vill bolaget inte avslöja.

"Ägarnas andelar kommer inte offentliggöras förrän a-rundan är stängd. I dagsläget är vi fyra ägare, Linus Lundberg, Rickard Olsson, Erik Kylén och Andreas Malmqvist. Efter rundan kommer det ha tillkommit 2-4 nya ägare", skriver Linus Lundberg i ett mejl till Breakit.

Vid årsskiftet 2022 hade Active quiz 500 kunder, inom privat och offentlig sektor. Senast kända siffror är från 2021 då man omsatte 2 miljoner med ett resultat på 455.000 kronor. Böckerna för 2022 är ännu inte stängda men enligt grundarna räknar man med att landa på ungefär samma omsättning och resultat som året innan.

"När investeringsrundan är färdig kommer verksamheten ställas om till ett mer offensivt marknadsfokus och vi räknar med att omsätta 3,5 miljoner år 2024, 7,3 miljoner år 2025, och 18,4 miljoner år 2026", skriver Linus Lundberg.

Läs mer