Sök

Hedvig tar in 333 miljoner – värderingen sänks (ännu mer)

HedvigFörsäkringar

Nicklas Storåkers och Lucas Carlsén, vd på Hedvig.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Fyller på med nya miljoner – Nicklas Storåkers fattar klubban.


Hedvig var för något år sedan ett av de hetaste techbolagen i Sverige. Den digitala försäkringsutmanaren var så sent som 2021 värderat till nästan 1,6 miljarder kronor. När de nu fyller på kassan med 333 miljoner landar värderingen på 670 miljoner enligt uppgifter till Dagens Industri.

“Nu lämnar vi startup-tiden bakom oss och sätter en mer fokuserad strategi som kommer leda till långsiktig lönsamhet”, säger grundaren och vd:n Lucas Carlsén i ett pressmeddelande. 

Den största delen av kapitalet kommer den här gången från riskkapitalbolaget Adelis som i ett nafs blir ny storägare i bolaget. Dessutom investerar storbanken SEB som också inleder ett samarbete med Hedvig som innebär att de kommer sälja Hedvigs försäkringar tillsammans med andra produkter. 

Kapitaltillskottet har varit välkommet, Hedvig har blödit pengar och gjorde 2021 en förlust på 167 miljoner

Samtidigt med det nya kapitaltillskottet får Hedvig en ny styrelse. Nicklas Storåkers fattar styrelseklubban och även Swedbanks tidigare vd Michael Wolf kommer ingå. Storåkers var en av de första investerarna i Hedvig och investerar även i den här rundan. 

Hedvig lägger också om strategin och kommer satsa mer på hemmamarknaden Sverige. Det innebär att investeringarna utomlands minskar och ett 10-tal tjänster försvinner.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer