Sök

Annonssamarbete med Krea

De hjälper scaleupbolag att växa – snabbt

KreaFinansieringFöretagslån

Pierre Gasslander, Will Brand, och Kim Sundgren, Krea.

Hannah Runsten

Att satsa på tillväxt är idag betydligt svårare än för bara något år sedan. Det ekonomiska läget tvingar många företag att byta inriktning, och kraven för dem som behöver finansiering har hårdnat. Men på finansieringssidan finns alternativ som kan bli räddningen för många bolag. Hos det växande profilföretaget möjliggjordes en viktig expansion under deras omställningsresa genom en finansieringslösning hos Krea.

För drygt tre år sedan – strax innan Covids intåg – grundades profilföretaget Will Brand. Deras grundläggande erbjudande var att ta ett helhetsgrepp om företags fysiska marknadsproduktioner, vilket kunde handla om allt från enklare profilmaterial till större kreativa koncept.  

”Will i vårt varumärke står för en fiktiv person som hjälper våra kunder att spara tid, oberoende av uppdragets storlek. Will ska fungera som en extra extern medarbetare, säger Pierre Gasslander, vd och grundare av Will Brand.” 

Will Brand tog initialt snabbt fart, men utbredningen av Covid resulterade i en rejäl nedgång i fråga om leveranser till fysiska event och andra mötesplatser. De behövde snabbt anpassa sitt erbjudande för att kunna vända trenden. De expanderade sin e-handel och sina tjänster i fråga om att hjälpa kunderna fullt ut med allt som rör varumärkesrelaterade produkter och produktioner. Ett grepp som gjorde att profilföretaget gjorde en snabb vändning i positiv riktning. 

Snabbt kapital vid snabb tillväxt

Idag har Will Brand många kunder som startat sina egna klädmärken. Där löser Will Brand allt från att ta fram helhetskoncept till kontakt med fabriker. Under slutet av 2022 fick profilföretaget in flera stora uppdragsförfrågningar, vilket ställde Pierre Gasslander inför ett val: att tacka nej eller ta in kapital.

Här hade vi inte tillräckliga tillgångar för att kunna genomföra de större uppdragen

”Vi har alltid månat om att inte kräva förskottsbetalning av våra kunder, och här hade vi inte tillräckliga tillgångar för att kunna genomföra de större uppdragen. Vi behövde få in kapital för att täcka de utgifter vi skulle ha i samband med produktionerna.”

Pierre Gasslander beslutade sig för att se över möjligheten till företagslån och vände sig till sin bank där responsen var svag. 

”Vi visste redan från början att vi var intresserade av ett EU-lån, vilket vår bank inte kunde erbjuda. Därför började vi titta bredare. Vi hittade några aktörer som erbjöd lånet och fick en bra uppfattning om Krea som hjälper företag med finansiering.”

Behöver ditt företag också hjälp med finansiering? Här kan du läsa mer om hur Krea kan hjälpa er. 

God service leder till trygga kunder

Några delar Pierre Gasslander uppskattade särskilt i samarbetet med Krea var enkelheten och snabbheten.  

”Vi fick tre olika förslag där man på ett lättöverskådligt sätt kunde överblicka låneerbjudandena. Det ledde till att vi kunde ta snabba beslut och komma vidare i processen.”

Ytterligare en del som enligt Pierre Gasslander påverkade effektiviteten i processen med Krea var kommunikationen.     

”När vi skickade in vår förfrågan till Krea fick vi svar strax därefter samma dag. De kunde tillmötesgå våra önskemål och tog fram några konkreta förslag där vi landade i ett. Just att de var lyhörda för vad vi var ute efter och snabba i sin återkoppling gjorde att jag kände mig trygg.” 

Möt Krea under Breakit Funding Day den 23 mars på Epicenter för att diskutera finansiering av ditt företag!

Ser tillväxtbolag ur ett större perspektiv

Enligt Kim Sundgren, rådgivningsansvarig på Krea, finns en stor skillnad om man jämför Krea med exempelvis storbankerna.

”Vi är specialiserade på just företagsfinansiering och vårt erbjudande sträcker sig bredare än till företagslån. Vi vill hjälpa våra företagskunder att hitta rätt finansiering och ser tillväxtföretag ur ett större perspektiv.”

Efter en vecka har de flesta av våra kunder fått den hjälp de behöver

Kim Sundgren ser också att det på senaste är allt fler scaleupbolag som vänt sig till Krea efter att de inte fått den hjälp de behövt hos sin ordinarie bank. 

”Dels märker jag att våra kunder uppskattar vår oberoende rådgivning. Dels är bankerna mer restriktiva nu. De tar inga onödiga risker och lägger i regel större fokus på sina storkunder. För vissa scaleupbolag kan det också vara avgörande att få in kapital snabbt. Där har vi en stor fördel i våra inarbetade samarbeten med våra partners – vi tar alltid action omedelbart efter att vi fått in en förfrågan och efter en vecka har de flesta av våra kunder fått den hjälp de behöver.” 
 
Krea hjälper företag med skräddarsydd finansiering och verkar oberoende. Vill du veta mer om finansiering via Krea? Klicka här! 

Under Breakit Funding Day den 23 mars i Stockholm finns Krea på plats för rådgivning kring företagsfinansiering. 

Läs mer