Sök

Klart: Hennes gömda Iphone såldes för mer än en halv miljon kronor

AppleMobiltelefoner

Iphone-hajpen var i full blom första lanseringsåret 2007. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Den ouppackade Iphonen gick för betydligt mer än väntat.

För ett par veckor sedan skrev vi att en oöppnad första generationens Iphone från 2007 skulle säljas på auktion i USA och att säljaren väntades håva in motsvarande en halv miljon för telefonen.

Nu har klubban svingats på auktionshuset och vi har ett facit för vad en mobiltelefon med 15 år på nacken är värd. Om man säger så här: Säljaren, en skönhetsentreprenör i New Jersey, lär vara nöjd. Iphonen såldes för hela 63.000 dollar, det vill säga nära 655.000 kronor enligt dagens växelkurs. Det är 100 gånger det värdet som telefonen köptes för första gången, noterar amerikanska public service-kanalen NPR.

Skönhetsentreprenören som går hem med storvinsten heter Karen Green. Hon har tidigare berättat att hon hade fått mobilen i present samband med ett nytt jobb – men sedan av oklar anledning virat in den i ett par pyjamasbyxor och lagt byltet i en bokhylla, skriver Business Insider.

Men den som spar hen har. Det förstod också innehavaren av den revolutionerande telefonen. Karen Green fick Iphonen värderad till 5000 dollar för fyra år sedan och säger att hon gärna skulle ha behållit den i ytterligare 10 år om hon inte behövde pengarna för att driva den egenstartade salongen i New Jersey.

När Iphonen lanserades 2007, presenterad av Apple-grundaren Steve Jobs efter flera år av hemlighetsmakeri, ändrade den mobiltelefonin i grunden. I decenniet som följde sålde Apple 1,2 miljarder Iphones och blev marknadsledande i världen.

Vad får då köparen av Karen Greens ouppackade Iphone, rent tekniskt (förutom att få nöjet att riva av plastfilmen från skärmen)?

Här är några av funktionerna: 

  • 8GB minne 

  • 2 megapixelkamera (på baksidan)

  • Inbyggd Ipod (om du minns vad det är)

Är du intresserad av att nostalgiskt blicka tillbaka till den svunna tiden 2007, se då Steve Jobs presentation av modellen från 2007 här

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer