Svenska Expertmaker köps av Ebay - bolaget kvar i Malmö

Ebay Expertmaker
Svenska Expertmaker köps av Ebay - bolaget kvar i Malmö

Lars Hård grundade Expertmaker 2006.

Breakit

Entreprenören Lars Hård säljer sitt Expertmaker den amerikanska techjätten.

Malmöbaserade Expertmaker, grundat 2006, har länge haft e-handelsjätten Ebay på kundlistan. Under torsdagskvällen, svensk tid, avslöjade Ebay att bolaget sväljer Expertmaker – en affär där köpeskillingen hålls hemlig. 

Ebay tycks vilja komma åt kompetensen hos teamet på Expertmaker. 

”Som en del av Ebay kommer Expertmakers teknologi, expertis och talang spela en viktig roll i att hjälpa till att utveckla Ebars initiativ inom strukturerad data”, säger Amit Menipaz chef för strukturerad data på Ebay i ett uttalande. 

Expertmaker är specialiserat på att utveckla lösningar baserade på artificiell intelligens, maskininlärning och dataanalys. Grundaren och tillika vd:n för Expertmaker Lars Hård får nu en central roll på Ebay, som chef för datarapportering inom nätjätten. 

”Vi är exalterade över att bli en del av Ebays team, och ta med oss artificiell intelligens, maskininlärning och storskalig optimering till Ebays strukturerade data-initiativ”, säger Lars Hård i ett uttalande. 

Expertmaker omsatte 9,5 miljoner kronor enligt sitt senaste bokslut, som gäller det brutna räkenskapsåret 2014/2015. Förlusten landade på 1,8 miljoner kronor, vilket var en klar förbättring mot föregående år då bolaget gick back med 8,5 miljoner kronor. 

ERIK WISTERBERG

Läs mer

Från bollhav till dotcom-krasch – så överlevde Tradera mot alla odds

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Sålde till Ebay – nu startar AI-veteranen Martin Rugfelt eget

Läs fler artiklar
LÄS MER