Sök

Stjärnan investerar – Alexander Isak går in i edtech-startupen Dugga

DuggaEdtechNyemission

Claudia Rademaker, vice vd Dugga och Alexander Isak, fotbollsstjärna.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Kan han hålla fler bollar i luften?

Han har varit hyllad fotbollstalang i AIK som såldes till tyska storklubben Borussia Dortmund för nästan 100 miljoner. Numera huserar han i Saudi-backade Newcastle United och är bofast i det svenska landslaget. 

Men nu kanske vi kan skönja en ny karriär för Alexander Isak, som investerare. Det kanske är att ta i lite men nu meddelar i alla fall edtech-startupen Dugga att Isak investerar i bolaget. Hur mycket, eller till vilken värdering vill inte bolaget gå ut med men han kom in på ägarlistan i samband med att bolaget gjorde en bryggemission i höstas. 

“Det är ju jättekul, han är en inspiration för många och han brinner för vår vision”, säger Duggas vice vd Claudia Rademaker. 

“Han har varit på besök på vårt kontor flera gånger och tror verkligen på förändring”.

Dugga har utvecklat en digital plattform för tentor, prov och kunskapsutvärdering. Bolaget startade som ett forskningsprojekt på Handelshögskolan och har tidigare tagit in pengar från bland annat Sparkmind och GW Capital. Claudia Rademaker berättar att bolaget just nu fokuserar på Asien och att de förra året bland annat hade hand om alla nationella prov i Thailand.

“Det har gått väldigt snabbt från att vi har haft små kunder som skolor till att vi har hela regioner och nu också hela utbildningsdepartement”.

Vad innebär det för er att få in en person som är känd över hela världen på ägarlistan?

“Alla känner ju såklart till honom men det är framförallt att han delar vår vision om att ge alla individer samma möjligheter via teknologi som vi tycker känns inspirerande.”

Förra året omsatte Dugga 10 miljoner kronor med en förlust på 19,4 miljoner.

Läs mer