Sök

Pricerunner köptes av Klarna i miljardaffär – nu lämnar vd Mikael Lindahl

KlarnaPricerunnerfintech

Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski och Pricerunners avgående vd Mikael Lindahl. Foto: TT/Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Pricerunner ska snart ha integrerats helt med Klarna och i samband med det lämnar också vd:n Mikael Lindahl.


Det har gått ungefär ett och ett halvt år sedan sedan Klarna meddelade att de förvärvat prisjämförelsesajten Pricerunner. Prislappen var på 9 miljarder kronor. Klarna såg bland annat stora möjligheter ge sina användare möjligheter till produktrecensioner och prisjämförelser direkt i sin app.

Så sent som i november förra året berättade Klarnas kommunikationschef Amanda Larsson för Breakit att fintech-jättens egna tjänst inte skulle ses som ett hot mot Pricerunner och att det varumärket skulle finnas kvar under ledning av vd:n Mikael Lindahl. Han var med och förvärvade Pricerunner 2016 tillsammans med Nicklas Storåkers och tog också över som vd efter den sistnämnde i samband med Klarnas köp hösten 2021.

Nu kan Breakit avslöja att Mikael Lindahl lämnar som vd för Pricerunner. Källor med god insyn i verksamheten säger till Breakit att integrationen av Pricerunner i Klarna inom kort är fullbordad och att samtliga anställda nu har flyttat in på Klarnas kontor på Sveavägen. 

Bekräftar avslöjandet

I samband med att Pricerunners organisation blir en del av Klarna ska Mikael Lindahl också sluta på Klarna. Något som vd:n själv bekräftar när Breakit når honom under onsdagseftermiddagen.

“Jag är stolt över den tillväxt och den lönsamhet som vi på Pricerunner har levererat i en utmanande marknad. Samtidigt har vi jobbat med att integrera tekniken och organisationen med Klarna. Exempelvis lyckades vi på bara fyra månader gå live med produktsök och prisjämförelse i Klarna-appen i USA. Nu är integreringen helt klar och då är det dags för mig att gå vidare till nästa utmaning”, säger Mikael Lindahl till Breakit.

På en fråga om vad som väntar efter Pricerunner svarar Mikael Lindahl:

"Jag har inga planer. Behöver ni hjälp?"

Läs mer