Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

PodX i shoppingtagen igen – köper podcastbolaget Filt

PodX grundare Staffan Rosell, Patrick Svensk och Fredrik Said. Foto: Press

Fortsätter sin förvärvsturné.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Poddmediet har varit hett, hett, hett de senaste åren och varannan svensk lyssnar numera på podd varje vecka. Dessutom verkar det ibland som den andra halvan av svenskarna har en egen podd. 

Men branschen är på väg att konsolideras och ett av bolagen som har som uttalad ambition att shoppa poddbolag är PodX. Förra våren drog Staffan Rosell, med bakgrund som vd på Bauer media igång bolaget tillsammans med Patrik Svensk och Fredrik Said. De backas finansiellt av Pophouse Entertainment med Björn Ulvaeus som storägare.

Sedan dess har de köpt flera bolag (kolla här och här) och nu är det dags igen. I ett pressmeddelande meddelar de att de köper podcastbolaget Filt.

“Vi är så glada över att kunna addera ett av de mest framgångsrika podcast-företagen i Norden, Filt, till PodX Group”, säger Staffan Rosell.

“Denna produktionsstudio är välkänd för sina fantastiska, högkvalitativa produktioner för Sveriges Radio, Podme, Storytel och många andra.”

Filt ligger bakom produktion som Människor och tro som Kropp och själ och Stil som sänds i P1 och Jason Diakités “Timbuktu”. 

“Vi är mycket glada över att ta nästa steg på vår resa att bli ledande ljudproducent i Norden”, säger Anders Elfström, som är medgrundare och vd på Filt. 

“Vi ser fram emot att publicera nya och kreativa dokumentärserier på flera språk och etablera våra befintliga format på nya marknader utöver Skandinavien.”

2021 omsatte Filt 27,6 miljoner och gjorde en vinst på 388.000 kronor. 

Läs mer