Sök

Selfiejobs raggar miljoner med hjälp av egna videoappen

Selfiejobs

Martin Tall, grundare och vd på Selfiejobs. Foto: Sara Lindh.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Selfiejobs grundare Martin Tall gjorde en videopitch. Då fick han in nytt riskkapital på två dagar.

Selfiejobs, bolaget som matchar arbetsgivare och arbetssökande i mobilen har testat ett nytt sätt att få in riskkapital. I måndags lade Selfiejobs ut en 30 sekunders lång videopitch på Facebook för att locka till sig investerarnas uppmärksamhet.

Martin Tall, grundare och vd, är mycket nöjd med resultatet.

Han berättar att på knappt två dagar har olika affärsänglar i Stockholm investerat 1,8 miljoner kronor i tjänsten.

“Selfiejobs ska vara ett snabbt och informellt sätt att söka jobb, med mer bilder och video. Vår ambition är att det ska genomsyra hela företaget, inte bara produkten”, säger Martin Tall.

En av dem som kommer att gå in med pengar är Örian Odenbro, tidigare delägare av Delphi advokatbyrå. Något belopp vill han dock inte prata om.

"Selfiejobs ger ungdomar en möjlighet att få presentera sig på ett sätt som de är vana vid samtidigt som det är ett effektivt sätt för arbetsgivaren att hitta arbetskraft. Jag tycker att det här är ett intressant och nytt tillskott till förmedling av arbetstillfällen," säger han. 

Hur stor del av det här kapitalet var säkrat innan ni lade upp videon?

“Max 500.000 kronor var klart innan. Vi hade diskusioner på gång med fler men det hade inte resulterat i ett ‘ja tack’ förrän nu i dagarna då videon kom upp, då blixtrade det till,” säger Martin Tall. 

Målet är att ta in totalt 2,5 miljoner kronor via videokampanjen till en värdering på 14 miljoner.

“Vi har valt att hålla värderingen ganska låg för att vara säkra på att få in pengarna. De kommer att användas till att bygga vår sälj- och marknadsorganisation. Målet är att bli bäst på små smarta marknadskampanjer i sociala medier och vi letar just nu ett team för det”, säger Martin Tall.

För ett par veckor sedan gjorde bolaget även en så kallad "för-runda" på totalt 450.000 kronor. Det kapitalet kom från Jan-Eric Ramberg, Viggo Cavling (som också är krönikör här på Breakit) och Robert Swartling. 

Läs mer