Sök

Mynewsdesk-grundaren går in med kapital i Blank Spot Project

Blank Spot Project

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Med en dag kvar av grävsajtens crowdfundingkampanj får bolaget nu in riskkapital.

Det är Mynewsdesk-grundaren Peter Ingmans mediebolag 2BPublished som går in som delägare i Blank spot project genom en nyemission.

“Vi har haft ett år på oss att bygga sajten och testa idén, nu är det dags att skala upp. Vi är jätteglada att vi får in 2BPublished med tanke på den kompetens de har i form av tillväxtstrategier och spridning”, säger Brit Stakston, en av medgrundarna av Blank spot.

2BPublished köper in sig i 10 procent av bolaget, men någon summa vill parterna inte uppge.

Eftersom Blank spot project i samband med sin crowdfundingkampanj värderades till runt 10 miljoner kronor rör det sig troligtvis om någonstans kring en miljon kronor, givet att värderingen nu är densamma. 

Samtidigt pågår Blank spots equity crowdfunding-kampanj på Fundedbyme i ytterligare en dag. Målet är att uppnå en miljon kronor, vilket bolaget i skrivande stund nått till 88 procent.

“Var den landar vet vi inte än, det som är stort med den är att de allra flesta är gräsrotsfinansiärer som skrapat ihop 2500 kronor för att på det sättet bli en del av Blank spot, vilket är roligt”, säger Brit Stakston.

Läs mer