Sök

45-årige techinvesteraren satsar allt med ett mål i sikte – att bli 18 igen

KernelSilicon valley

Bryan Johnson ska göra en Benjamin Button – till 18-årsåldern. Foto: Istockphoto

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Riskkapitalisten och entreprenören Bryan Johnson har hittat en ny favoritinvestering: Den egna kroppen.

Under ”Project Blueprint” ska 45-åringen nu göra en Benjamin Button och bli 18 år igen.

Till sin hjälp har han en förmögenhet, ett läkarteam på 30 (!), en klinik i hemmet och rutiner som skulle få de flesta att rygga tillbaka.

”Det kanske låter extremt”, säger han till Bloomberg.

Det måste beskrivas som en universell önskan, den om att behålla en ungdomlig fräschör in i medelåldern och beyond. Men hur långt är man villig att gå för att vara eller verka ung? Risken är ju att man slösar tid i sitt sökande efter mer tid. 

Frågar man den amerikanska entreprenören och riskkapitalisten Bryan Johnson – som har medlen på sin sida – så är svaret riktigt, riktigt långt. 

Bryan Johnsons mål är att faktiskt skruva tillbaka åldrandet. Han är 45 år men är såld på idéen att bli fysiskt ung igen, att vara som en 18-åring. 

Bloomberg skriver att den Kalifornien-baserade Kernel-grundaren, ett bolag som övervakar och registrerar hjärnaktivitet, kommer att spendera 2 miljoner dollar, omkring 20 miljoner svenska kronor, bara i år på medicinska ingrepp och tester som ska hjälpa honom att skala av åren.

Det handlar bland annat om att träffa ett team på 30 läkare regelbundet (han har som tidigare nämnt pengar att göra av med) för tester under namnet Project Blueprint. 

Två dussin kosttillskott – varje dag

Inspirerad? Får se om den känslan hänger kvar. Här är nämligen några av åtagandena som Bryan Johnson gör för att minska den fysiska åldern: 

  • Elektromagnetiska stötar för att förbättra musklerna i bäckenbotten

  • Mätning av antalet nattliga erektioner 

  • Regelbundna undersökningar med magnetröntgen, samt lämnande av blod- och avföringsprov

  • Strikt träningsprogram och diet med ett kaloriintag på 1700, endast veganskt såklart

  • Medicinsk mottagning installerad i hemmet

  • Två dussin kosttillskott dagligen som intas varje dag klockan 05.00

  • Strikta sovrutiner, det vill säga samma läggtid varje dag

  • Blåljusglasögon

Foto: Instagram @bryanjohnson_

Enligt preliminär data från Bryan Johnsons läkare har entreprenören och riskkapitalisten ett hjärta som en 37-åring, hy som en 28-åring samt lungkapacitet som en 18-åring. 

Läkarteamet leds av 29-årige Oliver Zolman som säger att han ska hjälpa att vända åldrandet i varje organ i sin patients kropp. Han tar 10.000 kronor i timmen för att göra det. 

“Vi har inte lyckats med några häpnadsväckande resultat”, säger han till Bloomberg. 

”I Bryan har vi lyckats med små men rimliga resultat.”

Bryan Johnson är inte nöjd. Han vill gå längre. Mycket längre.  

”Vad jag gör kanske låter extremt men jag försöker bevisa att självskada och förfall inte är oundvikligt.”

”Svullen porslinsdocka”

Det är inte bara på insidan som Bryan Johnson ska bli yngre. Bloombergs reporter Ashlee Vance, som tecknat porträttet av techinvesteraren, skriver att denne ”kan förväxlas för en stor, svullen porslinsdocka”. Den målande bilden görs efter att Bryan Johnson precis gjort fettinjektioner i syfte att föryngra sina celler.

Den cyniske kanske osökt börjar tänka på Narcissius, alltså den grekiska myten om en egenkär man som drunknar i sin egen spegelbild. Men Bryan Johnson slår ifrån sig sådan kritik. Han ser sig mer som en försökskanin i allmänhetens tjänst. 

Foto: Instagram @bryanjohnson_

“Om du säger att du vill vara evigt ung eller leva för alltid så ses det som dåligt, det är en rikemansgrej”, säger han och fortsätter:

”Men det här har potential att etablera en ny standard och ett nytt regelverk. Det kan komma att gynna alla på ett systematiskt sätt.”

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här.

Läs mer