Sök

Petgood ska få tyska husdjur att äta insekter – med hjälp av Sven Schlager

PetgoodFoodtech

Pernilla Westergren, grundare och vd Petgood och Sven Schlager.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Foodtechbolaget tar steget in i Tyskland – värvar tysk stjärna.

“Jag vill berätta för husdjursföräldrar över hela världen att insekter är vägen!”, säger Sven Schlager som ska leda satsningen i det nya landet.

Petgood (som tidigare hette Funcifur) har gjort en affär av att göra hund- och kattmat av insekter. Bolaget har bland annat fått in riskkapital av Noel Abdayem, Jan Carl Adelswärd och Joakim Hartzell.

Nu berättar grundaren och vd:n Pernilla Westergren att bolaget ska expandera och gå in i ett nytt land. Valet har fallit på Tyskland och därför har bolaget plockat in Sven Schlager som ansvarig för lanseringen i landet.

"Jag är otroligt stolt och hedrad över att välkomna Sven till Petgood-familjen”, säger Pernilla Westergren i ett pressmeddelande. 

“Sven tillför fantastisk expertis och erfarenhet när det kommer till att bygga starka varumärken, men också när det kommer till ledarskap och byggandet av organisationer.“

LÄS OCKSÅ: Lämnade finansbranschen – för att göra hundmat av insekter

Sven Schlager kommer senast från Alphapet, som är en av de snabbast växande digitala plattformarna för premium-fodermärken i Tyskland. 

“Jag är så exalterad att få driva utvecklingen av det globala varumärket framåt och starta den tyska petgood-grenen”, säger Sven Schlager. 

“Jag vill berätta för husdjursföräldrar över hela världen, att insekter är vägen! För husdjurens, planeternas och människornas skull!”

Förra året så säkrade bolaget en ny investeringsrunda på 27,5 miljoner kronor, som leddes av Axel Johnsons foodtech-initiativ FoodBridge och klimatfokuserade VC-fonden Course Corrected. 

“Med Sven i teamet kan vi ta Petgood till nästa nivå; och komma ett steg närmare vår vision; en transparent och hållbar djurvärld där hundar och katter kan äta hälsosamt utan att belasta jordens resurser”, säger Pernilla Westergren.

Petgood omsatte 2021 2,5 miljoner kronor och gjorde en förlust på 7,3 miljoner.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer