Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Därför är Snap-grundaren i Stockholm – gav passning till Breakit

Evan Spiegel. Foto: TT

Efter dramatiken i morse kan Breakit nu ge alla läsare hela storyn om Evan Spiegels oväntade blixvisit.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

På torsdagsmorgonen fick vi tipset – Snaps grundare Evan Spiegel har just landat med sitt privatjet på Arlanda.

Evan Spiegels Gulfstream av modellen G650 och som ägs av Snap Inc, moderbolaget till meddelande-appen Snapchat, hade lyft några timmar tidigare från Paris.

Självklart gick vi i gång på alla cylindrar. Vad skulle han göra i Stockholm? Vilka skulle han träffa? Var det en ny storaffär i antågande?

Tämligen omgående fick vi bekräftat från bolagets representanter att det faktiskt var Evan Spiegel i egen hög person som tagit sin privatjet till Stockholm. Men några fler frågor ville ingen från Snap svara på.

Då fick vi hjälp från oväntat håll – Evan Spiegel gav sig nämligen själv tillkänna. På en bild som ger han segertecknet till Breakits läsare samtidigt som han poserar med en gammal Breakit-bekanting – Katarina Andersson som tidigare bland annat varit programledare för vår satsning Breakit Live.

Källor med hygglig insyn i förloppet förklarar vad som hänt:

Evan Spiegel är på snabbvisit i Stockholm för att marknadsföra Snapchat till några av Sveriges tyngsta annonsköpare. Ett 50-tal speciellt inbjudna gäster fick på torsdagen lyssna när Katarina Andersson intervjuade Evan Spiegel från en scen på Fotografiska museet. Precis innan de två gick på scenen så berättade Katarina Andersson för sitt intervjuobjekt att hennes gamla jobbarkompisar var på jakt efter honom. Evan Spiegel ska ha garvat och då uppmanat Katarina att ta bilden.

En kul men kanske inte lika het story som vi först trodde. Vi jagar vidare efter nya scoop!

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här.

Läs mer