Sök

Bonnier höjer budet på Readly

BonnierReadly

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

När Bonnier News erbjöd sig att köpa magasintjänsten Readly för 12 kronor per aktie så nobbade storägarna.

Nu har Bonnier News meddelat att de istället erbjuder sig att betala 14,40 kronor per aktier. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagsmorgonen. Budet skulle i så fall värdera Readly till 546 miljoner kronor och på förhand har både Swedbank Robur och Trejde AP-fonden tackat ja till det nya budet, liksom Beryl Capital Management EQT-bekanta Harry Klagsbrun, Skandia, Samson Rock Capital. De har tillsammans närmare 32 procent av aktierna.

Anders Eriksson, verkställande direktör och koncernchef för Bonnier News Group AB, har följande att säga om det nya budet:

"Vi har lämnat ett attraktivt erbjudande till aktieägarna i Readly då vi bedömer att bolaget, som en del av Bonnier News, kan säkras långsiktig finansiering och dra nytta av våra styrkor inom innehåll och räckvidd för att skapa ett bättre erbjudande för prenumeranter och en långsiktigt hållbar affärsmodell. Vi är därför glada över att ha nått en samsyn med flera väsentliga aktieägare om värdet på bolaget och vad som utgör den bästa vägen framåt".

Läs mer