Sök

Pepins säljer första aktierna i Paradox – tog slut på 15 minuter

PepinsParadox Interactive

F.v: Andras Vajlok, finanschef, och Fredrik Wester, vd på Paradox Interactive.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Crowdfundingsajten Pepins användare slukade samtliga aktier blixtsnabbt.

På tisdagen smygstartade aktiehandeln i spelbolaget Paradox Interactive. På crowdfundingsajten Pepins lades aktier för totalt 25 miljoner kronor ut. Det tog endast 15 minuter innan samtliga aktier var reserverade.

“Jag förlorade ett vad på det. Jag slog vad med killarna på Pepins om att vi aldrig skulle hinna sälja alla aktier innan lunch imorgon. Nu blir det jag som får betala lunchen”, säger Andras Vajlok, finanschef på Paradox.

Vi har vid flera tillfällen rapporterat om speljättens börsnotering, efter succéspelet Cities: Skylines. Själva noteringen sker 31 maj, men redan nu har alltså aktier börjat säljas genom gräsrotsfinansieringstjänsten Pepins.

Hur många var det som tecknade aktier?

“Det måste jag få återkomma till. Vi sitter just nu och går igenom aktieboken och all data vi har fått in. Det finns dessutom en möjlighet att ångra sig efter reservationen”, säger Oscar Watz, marknadschef på Pepins.

Totalt ska 120 miljoner bjudas ut genom tjänsten. Resterande 400 miljoner som tillgängliggörs i samband med noteringen kommer att bjudas ut som vanligt genom Avanza bank.

Vid noteringen värderas bolaget till strax under 3,5 miljarder kronor och en aktie kostar 33 kronor.

Både Pepins och Paradox framstår som väldigt nöjda med den första utannonseringen.

“Det här är ett kvitto på den värderingen vi har satt att både Swedbank Robur och alla Pepins medlemmar vill köpa aktier till det priset. Det är otroligt kul att det är så stor uppmärksamhet och så stort intresse kring bolaget” säger Andras Vajlok.

Dock vill inte vare sig Andras Vajlok eller Oscar Watz sia om hur själva noteringen kommer gå om några veckor.

“Vi ser att intresset är väldigt stort men det är ingen annan som har gjort det här så vi kan inte avgöra än hur det här påverkar själva noteringen. Vi är såklart jättenöjda och kommer jobba mer med analys på bland annat trafik och konvertering imorgon”, säger Oscar Watz.

Både Pepins och Paradox Interactive har investmentbolaget Spiltan som en av sina huvudägare.

Läs mer