Zlatan trotsar krisen – bygger gigantisk padelhall

Padel ZenterPadel

Zlatan Ibrahimovic fortsätter satsa på padel. Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

De stora svenska padelkedjorna kämpar för sin överlevnad.

Men det finns en aktör som verkar vilja satsa när de andra dra ner – Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har på sina sociala medier nyligen lagt ut hintar om ett nytt huvudkontor för Padel Zenter, padelbolaget som han äger till cirka 70 procent. Nu kommer nya detaljer om kontoret – och den tillhörande padelanläggingen.

”Huvudkontor i Stockholm. Kommer snart”, skrev Zlatan Ibrahimovic på Instagram häromdagen och publicerade ett par bilder på hur fastigheten kommer att se ut. 

Det nya projektet ska ligga i Silverdal, nära Sollentuna norr om Stockholm. Planen omfattar totalt 14 padelbanor på två våningar och därutöver kommer det att alltså att bli kontorsytor, rapporterar Fastighetsvärlden.

Projektets bruttoarea uppgår till över 7.000 kvadratmeter och när anläggningen står klar kommer den bli Sveriges elfte största padelhall, enligt Fastighetsvärldens beräkningar.

“Vi har fått besked om den juridiska processen, nu kommer nästa steg”, säger Thomas Sandström, vd och delägare i Padel Zenter. Han vill dock inte göra någon bedömning om byggstart.

Padel Zenter har inte expanderat lika snabbt under de senaste åren som vissa andra aktörer, till exempel WAP och PDL Padel United. Padel Zenter finns idag på fem ställen i Sverige och har därmed inte samma finansiella problem som de större konkurrenterna. 

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här.

Läs mer