Lassie skuttar in i nytt land: “Vi står inför ett skifte”

Lassie

Hedda Båverud Olsson, Lassie.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ska hjälpa husdjur i nytt land

Det gick enormt snabbt för djurförsäkringsbolaget Lassie till en början. Redan innan bolagets ettårsdag hade de fått in över 100 miljoner och dessutom fått en ägarlista med mängder av techkändisar som Karl-Johan Persson, Voi-syskonen Caroline och Fredrik Hjelm och Kry- och Mantle-grundaren Josefin Landgård. 

Exakt hur det har gått sedan raketstarten vet vi inte ännu. De enda siffror som finns tillgängliga är från innan tjänsten var lanserad (då låg omsättningen på 1,9 miljoner och förlusten landade på 13,5 miljoner).

Men nu meddelar Lassie iallafall att de hitintills har försäkrat 20.000 djur i Sverige. Och nu är det dags att ge sig ut på nya äventyr. 

Redan för ett år sedan berättade bolagets vd Hedda Båverud Olsson att de siktade på att ta sig in på den tyska marknaden. Och nu gör de just de. 

“Vi står i ett skifte där försäkringsbranschen tidigare varit reaktiv, men nu bevisat sig även kan förebygga skador”, säger Hedda Båverud Olsson. Med denna fortsatta expansion till Tyskland av Lassies modell tar vi ytterligare ett steg att bli en global och central plattform för husdjurens liv”.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här.

 

Läs mer