Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klarna-Sebastian klar för Shift-finalen (som hålls på Norrsken!)

Shift leds av Julia Lundin (Breakit) och Deqa Abukar (Bling). Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski gästar. Foto: Daniel Ivarsson / Press

Shift-ansökningarna rasslar in och vi kan nu presentera två nyheter. Sebastian Siemiatkowski och Norrsken.

“Det känns kul att vara en del av Shift”, säger Klarna vd:n.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Nu börjar det dra ihop sig till årets Shift – ett initiativ från oss på Breakit och Bling Startup för att koppla ihop riskkapitalet runt Stureplan med förorterns vassaste entreprenörer!

Har du ännu inte sökt till årets upplaga? Gör det direkt på Shiftcapital.seAnsökningsperioden stänger den 26.e januari.

Vi har glada nyheter till er – eller snarare två!

Shift-finalen 2023 kommer att hållas i Norrsken House, på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Hubben startades som en stiftelse 2016 av Klarnas grundare Niclas Adalberth. Idag är det en arbets- och mötesplats för mer än 400 entreprenörer och investerare inom impact, vilket gör dem till Nordens största.

Tidigare år har finalen pågått under hela dagen, men nu kommer vi istället öppna dörrarna kvällstid. Lite gala-feeling!

“På Norrsken tror vi på entreprenörskapet som verktyg för att lösa stora samhällsutmaningar. Vi är grymt imponerade av det jobb som Bling och Breakit gör med Shift, så det är verkligen en stor ära att få vara med och bidra”, säger Funda Sezgi, vd på Norrsken, en roll hon delar med Sara Kappelmark, sedan oktober i fjol.

Det hela kommer gå till så här:

Entreprenörer och investerare samlas tidigt på morgonen den 14:e mars. Under dagen kommer entreprenörer att hålla längre pitchar och investerarna får chans att ställa frågor.

Klockan 17:30 slås dörrarna upp till Norrskens stora lokal “town hall” och vi släpper in inbjudna gäster. Galan kommer att ledas av Breakits Julia Lundin och Blings Deqa Abukar – och det är ett maffigt program att vänta. Entreprenörerna får hisspitcha framför Shifts heta investerarpanel (läs mer om dem här) och vi får därefter reda på vem som lyckas kamma hem investering (ALLA tio team går hem med pengar, här hittar du mer information!). Det kommer även bjudas på spännande gäster.

Det känns kul att vara en del av Shift, det är ett viktigt initiativ

En av dem är Klarnas grundare och vd Sebastian Siemiatkowski, som ställer upp på en exklusiv intervju på scen.

“Det känns kul att vara en del av Shift, det är ett viktigt initiativ. Förhoppningsvis kan jag bidra till samtalet och till att investerare får upp ögonen för den stora potential som finns hos entreprenörer utanför Stockholms innerstad”, säger Sebastian Siemiatkowski.

Klarna-vd:ns resa började i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Föräldrarna kom från Polen. Pappan var arbetslös i perioder och mamman var förtidspensionär. När Sebastian Siemiatkowski i fjol intervjuades av Blings Deqa Abukar i podden ”Mot alla odds” berättade han hur det var att ta sig fram med ett efternamn som inte är klassiskt svenskt – och omställningen till att hans barn nu växer upp med en pappa som är miljardär.

Att harva sig fram har också gett en sorts drivkraft.

”Jag tror verkligen att vi som är andra generationens invandrare har en glöd, drivkraft, energi och passion som man får per automatik av den där känslan av orättvisa – som kanske inte är orättvisa egentligen – men som känns så. Och att det i sin tur skapar något som kan förvandlas till en enorm positiv drivkraft – om samhället ger rätt förutsättningar”, säger han i podden.

Förutom dessa två nyheter utlovas fler överraskningar under kvällen. To be continued!

***

Är du en startup som letar kapital och vill bygga nätverk? Ansökan till Shift stänger den 26:e januari – sök idag! Vi har ett nytt upplägg som du kan läsa om här. Vi ses!

Det här är Shift 2023

Shifts vision är att koppla ihop riskkapitalet runt Stureplan med förortens vassaste entreprenörer. Alla är välkomna att söka, men vi fokuserar extra mycket på entreprenörer från förort och landsort.

Ansökningsperioden håller öppet mellan 16:e till 26:e januari, och sker på denna sida. En jury kommer gå igenom alla bidrag och välja ut tio team som får en plats i finalen den 14:e mars i Stockholm. Innan finalen kommer teamen få individuell coachning av våra partners – SEB, Novax, Ingager, Nyvik, Alfvén & Didrikson, Swedia, Almi Invest och Volati. Målet med coachningen är att både skapa nya nätverk och vässa respektive teams pitch.

På finaldagen får entreprenörerna pitcha sina idéer för investerarpanelen som består av Susana Meza Graham (Aldreon), Joo Sundström (Vera Invest), Jennie Sinclair (entreprenör och investerare), Anders Jacobson (Seven District), Pär Svärdson (Apotea), Tommy Jacobson (Zenith), Mikael Wintzell (Wellstreet) och Per Josefsson (Jofam). Nio team får 100.000 kronor vardera i ett stipendium från Shifts investerarpanel. Det vinnande teamet får en investering på runt 1 miljon kronor från Shift-investerarna. Värderingen på bolaget görs upp på plats mellan teamet och investerarna.  

Breakit och Bling Startup tillhandahåller en plattform för att entreprenörer och investerare ska mötas. Ansvaret för att investeringarna slutförs åligger investerarna och entreprenörerna själva. Efter att eventet avslutats genomförs en sedvanlig Due Dilligence-process.

Läs mer