Sök

I Dig Denim i konkurs: ”Finns inte likviditet till att betala leverantörsskulderna”

I Dig DenimMode

Hanna Clavegårds I Dig Denim har försatts i konkurs.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har prisats som årets barnklädesdesigner av tidningen Mama. Nu går I Dig Denim i konkurs.

Göteborgsbolaget I Dig Denim grundades redan för 12 år sedan av Hanna Clavegård. Fokus har varit jeanskläder för barn och kvinnor – och grundaren har bland annat utnämnts till årets barnklädesdesigner av tidningen Mama. Men nu har bolaget tvingats ansöka om konkurs.

Det framgår av handlingar från tingsrätten i Göteborg som Breakit har tagit del av. Sajten Habit var först med att rapportera om konkursen. Det var under tisdagen förra veckan som Göteborgs Tingsrätt beslutade om att försätta bolaget i konkurs. 

Av ansökan framgår att det fanns leverantörsskulder på cirka 2 miljoner kronor, liksom en skuld till Skatteverket på cirka 0,6 miljoner kronor.

“Det finns inte likviditet till att betala leverantörsskulderna, och de leverantörer som har krav på bolaget, är inte längre beredda att ta fram kollektioner, om de inte får betalt för gamla skulder”, går det att läsa i handlingarna som har undertecknats av Hanna Clavegård. 

Framgår gör också att lågkonjunkturen har slagit hårt mot bolagets försäljning. Något som har gjort likviditeten “mycket ansträngd” och att “flera återförsäljare har det nu mycket ansträngt”. Dessutom ska pandemin ha skapat problem med försenade leveranser och “stora bekymmer med betalningar från återförsäljarna”.

I Dig Denim sålde sina kläder både via återförsäljare och i en egen e-handel. 

Men nu har den 12 år långa resan för modevarumärket alltså nått sin slutstation.

“Bolaget bedömer att det inte finns förutsättningar att driva verksamheten vidare”, skriver Hanna Clavegård.

Stefan Skeppstedt på Ackordscentralen Väst har utsetts till konkursförvaltare i bolaget.

Läs mer