Sök

Nederländska Optimizers förvärvar SaaS-bolaget Vendre

VendreSaaS

Teamet bakom Vendre. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Svenska SaaS-bolaget Vendre köps upp.


Grundaren Karl Kihlbom säljer sitt SaaS-bolag Vendre till Nederländska Optimizers. Hur stor affären är framgår inte, men förvärvet av den svenska e-handelsplattformen ska stärka Optimizers position i Sverige betydligt enligt ett pressmeddelande som gått ut om affären. 

”Genom att gå samman med Vendre fördubblar Optimizers Group sin marknadsandel inom B2B (företagsförsäljning reds.anm) e-handel i Sverige. Tillsammans kan vi erbjuda ett bredare utbud av B2B/B2C-verktyg (företags och konsumentförsäljning reds.anm.) till vår befintliga kundbas. Sammanslagningen går dessutom i linje med vår strategi att bli marknadsledande inom SaaS-lösningar för e-handel i Norden”, säger Stefan van Diggelen, vd på Optimizers.

Vendre har historiskt varit lönsamma men under 2021 visade bolaget upp ett resultat strax under nollan. Omsättningen hade samtidigt ökar från 14,2 till 16,9 miljoner kronor. Under 2022 var målet att omsätta över 23 miljoner kronor.

 “Förra året var planen att ligga kring nollan för att ta ett kliv i produktifieringen. I år ska vi landa någonstans på en marginal kring 5 och 10 procent. Vi vill också visa mot våra kunder och medarbetare att de kan vara trygga i att vi har en lönsamhet och att vi är en stabil partner”, berättade Karl Kihlbom för Breakit då

Vendre har aldrig tagit in något externt kapital.

Optimizers grundades 2006 och har idag 1400 kunder globalt. Bland Vendres kunder finns bland annat Ur och penn, Geggamoja och Weard.

“Det känns fantastiskt att vara en del av Optimizers och använda dessa verktyg för att utveckla försäljningen hos företag som redan använder eller snart kommer att använda Vendre som sin e-handelsplattform”, säger Karl Kihlbom i pressmeddelandet.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här. 

Läs mer