Sök

Annonssamarbete med EQ Sthlm

Nya platsen i Stockholm där innovativa företag får utrymme att växa

kontorfastighetercoworking

Hannah Runsten

Det händer mycket i Värtahamnen i Norra Djurgårdsstaden just nu. Nya byggnader växer fram och målsättningarna för Stockholms nya innerstadsområde är höga. I ett svårslaget läge – som inkluderar såväl sjöutsikt som eget gym – finns EQ Sthlm, där techbolag och startups har möjlighet att inta ett nytt, flexibelt all inclusive-kontor i en innovativ miljö.

Visionen för Värtahamnen är att det inom några år ska bli en grön oas med ett bubblande stadsliv. En ny stadsdel i Stockholm med vattnet och hamnen alldeles inpå. Takterrasser, spännande restauranger, bostäder, handel och kontor byggs och planeras just nu i ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Här, i hjärtat av ”nya” Värtahamnen, kan snabbfotade bolag redan nu skapa en bas för att växa sitt företag i det nya kontorskomplexet EQ Sthlm.

Området runt Värtahamnen utvecklas i snabb takt. Ola Kolmert, affärsutvecklare hos Niam som står bakom EQ Sthlm, ser en trend i att företagarna som väljer att flytta dit följer samma linje.

”Vi märker att det är många unga företag med innovativa företagsidéer och siktet inställt på expansion som kommer hit”, berättar han.  

Coworking med höga hållbarhetskrav

Ola Kolmert förklarar vidare att skälen till tillströmningen är flera. Bland annat har Stockholms stad aldrig haft så höga hållbarhetskrav på ett område som de har på utbyggnaden av Norra Djurgårdsstaden, vilket ger ringar på vattnet.

”Det här är en växande stadsdel som Stockholms stad gärna visar upp för representanter i andra städer och länder som ett exempel där man kommit ovanligt långt i fråga om hållbarhetsinsatser och cirkulärt tänk. Driver man ett företag som värnar om hållbarhet kan man verkligen leva upp till sina värderingar här.” 

Ta en löptur längs kajen eller träna på gymmet under lunchen.

Modellen för att flytta in hos EQ Sthlm är flexibel och enkelhet genomsyrar det mesta, oberoende av storlek på företaget. Fullutrustade arbetsplatser med angränsande gemensamma ytor och såväl konferensrum som gym ingår. Det ska vara enkelt att flytta in. Enkelt att ta sig hit. Enkelt att välja tid för din hyresperiod. Och enkelt att få ihop livspusslet.  

”Man ska mer eller mindre kunna ta med sig sin laptop och sedan har man allt man behöver på ett modernt kontor. Dessutom har du nära till restauranger och kan ta en löptur längs kajen eller träna på gymmet under lunchen”, säger Ola Kolmert. 

Arbetar du från EQ Sthlm har du nära till mysiga restauranger och tillgång till gym i samma hus.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta från EQ Sthlm? Klicka här! 

Skandinaviskt stilfullt

I samma byggnad som EQ Sthlm ligger Scandic Hotels som just nu genomgår en omfattande utveckling och modernisering. Ombyggnationen innefattar bland annat en takbar, en ny restaurang och en wellnessavdelning.

”Utöver befintliga gemensamma utrymmen blir hotellet en förlängning för nätverkande, annorlunda arbetsmiljöer och after works.”

EQ står för East Quay, den engelska benämningen för östra kajen. Fastigheten kommer att certifieras med den internationella miljöcertifieringen BREEAM och väl inne i kontorslokalerna möter det industriella det skandinaviskt stilrena.

”Vi har valt att använda en färgskala i behagliga, naturnära toner samtidigt som det finns inslag av det industriella med koppling till hamnverksamheten i området.”

Läs mer om EQ Sthlm och utbyggnaden av Norra Djurgårdsstaden här. 

”Ett modernt kontor med utsikt över vattnet”

I stort beskriver Ola Kolmert fastigheten som både spännande och inspirerande, där man satsat på olika typer av gemensamma ytor. I anslutning till kontorsplatserna infinner sig en behaglig vardagsrumskänsla, och i den rymliga ljusgården skapas platser för såväl fokuserat arbete som gemenskap och nätverkande. Ola Kolmert konstaterar att EQ Sthlm på just den här platsen är något utöver det vanliga, och att det på flera sätt är en plats för företag som vill ligga i framkant.  

”Värtahamnen är ett av de sista innerstadsområdena som utvecklas och staden har detaljplanerat för en hållbar och modern plats. I hjärtat av allt detta har vi på Niam skapat ett modernt kontor med utsikt över vattnet – innanför tullarna i Stockholm. Det är ganska unikt och det märks på det stora intresset för kontorsplatser i området redan nu.”

Är du nyfiken på att få veta mer om EQ Sthlm? Klicka här!

Läs mer