Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Maria Hedengren tar ordförandeposten i femtech-uppstickaren Ella (och kliver in med kapital)

Maria Hedengren och Emelie Hollsten. Foto: Press/Montage.
Maria Hedengren och Emelie Hollsten. Foto: Press/Montage.

Tech-profilen Maria Hedengren, tidigare vd på Readly, tar över rollen som ordförande i Ella.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Femtech-bolaget Ella, en digital vårdtjänst för kvinnor under och efter graviditet, tar in en ny styrelseordförande. 

Upp på posten kliver Maria Hedengren, tidigare vd på börsnoterade Readly. Hon har även en bakgrund som ekonomichef på fintech-bolaget iZettle som grundades av profilen Jacob de Geer och som såldes till Elon Musk-grundade betaljätten Paypal för över 18 miljarder kronor. 

Maria Hedengren kommer även att investera i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

“Jag är oerhört glad att få bidra till Ellas vidare tillväxt och utveckling. Jag har själv haft personliga erfarenheter av vilket glapp det finns i vården under och efter graviditet och nästan alla kvinnor jag träffat genom åren som fött barn eller är gravida vittnar om liknande erfarenheter”, skriver hon i en kommentar.

Vidare skriver hon att behovet av fysisk och psykisk hjälp för blivande och nyblivna mödrar är enormt men att vården inte har kapacitet att hjälpa i den mån det behövs. 

“Jag är oerhört imponerad av Ella och vad de på relativt kort tid åstadkommit i fråga om market fit, vårdavtal, samarbeten och planerna framåt. Jag ser fram emot att kliva ombord – både som styrelseordförande och aktieägare.”

I en kommentar till Breakit skriver medgrundaren och vd:n Emelie Hollsten att Maria Hedengren förutom styrelsearbetet kommer att agera som rådgivare.

"Hon har redan visat sig vara en enorm resurs som är både mångsidig och kompetent som techledare och styrelseprofs. Som entreprenör finns det ingen annan skola att gå än att lära sig av de bästa. På så vis är vi i mycket goda händer", skriver Emelie Hollsten.

Hon vill inte kommentera hur mycket den nya ordföranden ska investera i bolaget.

"Detta låter vi förbli osagt. Men hennes engagemang och skin in the game klassar jag som stort”, skriver Emelie Hollsten. 

Ella blev kända för Breakits läsare under förra året när bolaget medverkade i Breakit och Blings initiativ Shift. Bolaget fick ytterligare uppmärksamhet av media när grundarna Frida Johnson och Emelie Hollsten bröt igenom bruset i entreprenörsprogrammet Draknästet.  

Bolaget registrerades i maj 2021. Samma år omsattes drygt två miljoner kronor och resultatet uppgick till -989.000 kronor.

Ella är långt ifrån ensamma om att vilja förbättra kvinnohälsa. I en stor kartläggning har Breakit kikat på vilka företag som finns inom området, investerarna och ägarna. Läs hela kartläggningen här.  

Läs mer