Sök

Deqa Abukars Bling och paret Pärson gör sin första saminvestering – i Allbry

BlingBling Capitalriskkapital

Deqa Abukar och Cem Celepli Atci, Haris Sejdic, Ayman Ammouri, grundare Allbry. Foto: Daniel Ivarsson/Daniela Spiroska

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Allbry är elevhälsoplattformen där kuratorer kan hålla videosamtal med sina elever. Nu tar de in kapital från Bling Capital och The inner foundation, som drivs av paret Annika Sten Pärson och Pär-Jörgen Pärson.

“Vi vill ha större muskler”, berättar grundaren och vd:n Cem Celepli Atci som nu siktar högt.

Cem Celepli Atci är före detta skolkurator som älskade sitt jobb. Men något skavde i honom.

“Elevhälsan ser likadan ut idag som i början av 90-talet. Det finns ingen datadriven statistik på hur många som kommer och knackar på dörren hos elevhälsan, det läggs bara in manuellt”, säger han.

Cem Celepli Atci bestämde sig för att bygga upp ett system på Snapchat, där man kunde chatta med en kurator. Men lika snabbt insåg han att för att revolutionera elevhälsan behöver han äga verktyget själv.

Bolaget Allbry växte fram, ett verktyg där elever söker upp elevhälsan på sin skola digitalt och genomföra videomöten i realtid. Personalen kan sedan bestämma om de ska gå vidare med ett fysiskt möte. Ett Kry för skolan kan man säga.

“Det är några funktioner som har varit avgörande såsom bokning, chatt, statistik och snabb rapportering. Man kan se hur många bokningar som har skett och så här länge söker en viss elev stöd. Det är viktig fakta för att förbättra elevhälsan som i sin tur leder till bättre skolresultat.”

Hur fungerar det med säkerhet i verktyget?
“Verktyget är GDPR-säkrat. Det är inte till exempel Microsoft Teams. Och det är bara personal på skolan som har tillgång till informationen.”

Allbry tog fart under pandemin och har haft en hundraprocentig konverteringsgrad från pilottestare till kunder. Tjänsten är framför allt attraktiv i mellanstora eller väldigt små kommuner, där det kan vara brist på elevhälsopersonal.

“Att som kurator då vara tillgänglig via video eller chatt ett par dagar i veckan blir kostnadseffektivt för kommunen.”

Plockar in miljoner

För ett år sedan gick Allbry ut och reste kapital om sex miljoner kronor i en första runda. Nu är det dags igen. Deqa Abukar och Adnan Yousufs riskkapitalbolag Bling Capital går in med en miljon kronor. Detsamma gör stiftelsen The inner foundation. Initiativet startades av paret Annika Sten Pärson och Pär-Jörgen Pärson (bild) i juli 2022 och där man uttalat ska satsa en miljard kronor på bolag som arbetar med mental hälsa.

Ytterligare pengar kommer från affärsänglar. Allbry har hittills lyckats locka 11 miljoner kronor i riskkapital.

“Vi ville ha större muskler och utveckla det som vi behöver. Jag har känt Bling länge. Egentligen hade vi inte behövt göra den här rundan, men vi behövde större kapital för att kunna bli ett komplett elevhälsoverktyg.”

Deqa Abukar är glad över att få göra sin första investering i just Allbry.

“Vi har stöttat Allbry via Blings tjänster och jag har varit med och sett utvecklingen av bolaget. De är en first mover inom deras sektor och jag känner starkt förtroende för Cem”, säger hon.

LÄS MER: Deqa Abukar vill bli investerardrottningen av mångfald – därför orkar hon ta kampen

Gänget på Bling kommer inte bara gå in med pengar.

“Vi kommer stötta med de verktyg vi har, genom coachning och att bygga bolag. Vi ska ta dem dit de vill nå.”

Allbry omsatte en miljon kronor under 2021 och gjorde en förlust på 0,4 miljoner kronor. Man ökar i år, samtidigt som det har varit tuffare.

“Det har varit mycket nya processer, rekrytering och utbildning i produkten som har kostat. Nu gasar vi”, säger Cem Celepli Atci.

Jobbar personalen dygnet runt om eleverna behöver akut hjälp eller hur har ni löst det?
“Vi har faktiskt precis lanserat en knapp med alla stödlinjerna i Sverige, som till exempel Bris. Så om eleverna skriver på natten då ingen skolpersonal jobbar så kan de få akut hjälp. Det är en väldigt viktig funktion.”

Läs mer