Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Posterton slukas av företagsgrupp som siktar på notering

Mattias Skog. Foto: Press / Skärmklipp

Bara två år efter starten köps Mattias Skogs e-handel Posterton upp av This Group.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Posterton är något av en uppstickare på den svenska marknaden för posters, eller för affischer för den som vill använda det uttrycket. Efter lanseringen i december 2020 har vd:n och grundaren Mattias Skog satsat för att utmana den börsnoterade konkurrenten Desenio. 

För att vinna marknad knöt Posterton ett avtal med möbeljätten Mio vars e-handel de skulle leverera posters till. Lite senare bestämde sig Mio också för att satsa pengar i Posterton som ny storägare.

Nu står det klart att Posterton, bara två år efter starten, får en ny och kanske något oväntad ägare. Det är investmentbolaget This Group som förvärvar samtliga aktier i bolaget för en köpeskilling på 65 miljoner kronor (plus ersättning för den kassa som fanns i bolaget) där betalningen sker i aktier.

“Detta är en möjlighet för oss att ta vår verksamhet till nästa nivå och nå en ännu större marknad. Vi ser fram emot att ta del av This Groups erfarenheter och affärsnätverk från den asiatiska marknaden och tror att detta kommer att ge oss stora möjligheter att öka försäljningen via fler marknader”, säger Mattias Skog i ett pressmeddelande.

Köparen This Group har tidigare beskrivit sig själva som en ny företagsgrupp inom hälsa och hälsosam livsstil som ska minska förekomsten av exempelvis fetma och hjärt- och kärlsjukdomar. Nu lyfter bolagsgruppen och dess koncernchef Ali Farmandeh även upp detta nya livsstilsområde som ett segment.

“Vi är mycket glada över att kunna presentera förvärvet av Posterton. Detta är en strategiskt viktig affär för oss som kommer att stärka vår position inom livsstilssegmentet och skapa synergier som gör att vi kan nå nya marknader på ett snabbt och lönsamt sätt, både för Posterton och för våra andra portföljbolag”, säger han och fortsätter: 

“Jag ser även möjligheten till att kombinera produkterna från våra dotterbolag med vad Posterton erbjuder så att kunder får nya livsstilskoncept i sin vardag.”

This Group har planerat en marknadsplatsnotering under 2022 som i omgångar har skjutits upp och nu verkar planen vara att en notering ska ske någon gång under våren 2023. 

Postertons första räkenskapsår sträckte sig från 11 september 2020 till slutet av 2021 och då omsatte bolaget 8,8 miljoner kronor. Resultatet skrevs till minus 24,2 miljoner kronor. 

Läs mer