Sök

Domen: Nakd och Daniel Wellington bland de sämsta att jobba med

NakdDaniel Wellingtoninfluencers

Foto: Press

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Ny rapport visar att Nakd och Daniel Wellington rankas lågt som samarbetspartners av influencers själva.

F*** You Pay Me (FYPM) har tagit fram en plattform som sammanställer recensioner och omdömen från olika influencersamarbeten. Appen liknar sig själv vid ett “glassdoor för influencers”, där influencers alltså kan skriva omdömen om hur det är att samarbeta med olika varumärken. Bland annat rankas de på hur mycket de betalar och om de får sina pengar inom avtalad tid. 

Nu har FYPM sammanställt en rapport där två svenska bolag, Daniel Wellington och Nakd hamnar på topp tio-listan över de sämsta varumärkena att samarbeta med. Detta skriver Resume, som hänvisar till Adage

Svenska hälsobolaget Biogaia finns med i toppen över de bästa varumärkena, där jättar som Adobe, Amazon och Samsung också tar plats.

De i botten tenderar att hamna där på grund av att de har lätt att byta ut influencerna samt är väldigt benägna att förhandla ned ersättningar enligt FYPMs vd Lindsey Lugrin

“De tenderar att se influencers som utbytbara, lätta att ersätta och fokuserar på produktion och att skaffa kreativt content och tillgångar så billigt som möjligt”, säger hon till Adage.

Både Daniel Wellington och Nakd hade riktigt tuffa fjolår, med bland annat tunga förluster, nedskärningar och slaktade värderingar.

Tio bästa varumärkena att samarbeta med enligt FYPM

Adobe
Amazon
Michaels
Biogaia
Empress 1908 Gin
Hero Cosmetics
Bob's Red Mill
Samsung
Curlsmith
Fera Pet Organics

Tio sämsta varumärkena att samarbeta med enligt FYPM

Crown & Paw
Glamnetic
MVMT
VIVAIA
GOLI Nutrition
Revive Superfoods
Fashion Nova
Truly Beauty
Nakd
Daniel Wellington

 

 

Läs mer