Sök

Swedbank Robur accepterar inte budet på Readly från Bonnier News

ReadlySwedbankmagasin

Mats Brandt, vd Readly. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ytterligare en storägare väljet att tacka nej till budet på Readly från Bonnier News.

Det var i början av december som Bonnier News meddelade att de ville köpa magasinplattformen Readly. Erbjudandet var att betala 12 kronor per aktie, vilket kan jämföras med att aktiekursen veckorna innan hade legat kring 6-7 kronor i bolaget. 

Sedan tidigare har Readlys femte största ägare Bengtsson Tidnings AB, med cirka 2,7 procent av aktierna, meddelat att budet inte var tillräckligt

Nu säger även Readlys största ägare, Swedbank Robur, att de inte tänker acceptera budet. Fondförvaltaren äger totalt 8,8 procent av aktierna i magasinplattformen.

"De senaste åren har Readly gjort betydande investeringar i sin teknikplattform och byggt upp en global kundbas. Bolaget har genomfört ett omfattande åtgärdsprogram i syfte att säkra tillväxten och uppnå lönsamhet och positivt kassaflöde. Swedbank Roburs bedömning är att budet inte avspeglar bolagets värdepotential och därför avser vi att tacka nej till erbjudandet", skriver de i ett pressmeddelande.

Budet var villkorat en acceptansnivå på 90 procent. Vilket alltså inte kan uppnås efter att även Swedbank Robur har sagt nej.

Swedbank Robur har varit delägare i Readly sedan 2018.

Läs mer