Sök

Devies siktar på att inta Stockholm: “Växt med över 100 procent”

DeviesKonsulttjänster

Patrik Holm och Simon Arvidsson på Devies. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Devies planerar att rekrytera kraftigt trots krisen i techbranschen som fått många bolag att tvingas varsla anställda.


Den Göteborgsbaserade teknikkonsultgruppen Devies växer snabbt och nådde en omsättning 50,2 miljoner kronor under 2021, vilket kan jämföras med intäkter på 27,9 miljoner året innan. Samtidigt landade resultatet på 7,9 miljoner kronor.

Senast Breakit rapporterade om bolaget var 2020 när den norska IT-profilen Henrik Lie-Nielsen klev in som investerare i bolaget genom sitt Amp Eleven. 

I år meddelar grundarna Simon Arvidsson och John Johansson att bolaget har fortsatt expandera kraftigt. På två år har de gått från 20 till över 100 anställda och nu vill bolaget satsa på Stockholm. 

“Det känns otroligt roligt att vi lokalt hittills i år har växt med över 100 procent och att vi fortsätter växa. Vi har redan börjat starta upp ytterligare ett nytt bolag i Stockholm och har planer på uppstart på fler bolag i Stockholm och på andra orter i östra Sverige”, säger Patrik Holm, nyrekryterad vd på Devies Stockholm i ett pressmeddelande.

Tanken är att fortsätta rekrytera snabbt med målet inställt på ytterligare 100 anställda.

“Vi vill utmana oss själva och branschen att tänka nytt. Vi bygger företagen kring individer med gott rykte, höga ambitioner och nischad kompetens. Initialt siktar vi på 20-30 konsulter inom olika bolag i sfären, med ett max på 50 konsulter i varje bolag”, säger Patrik Holm.

Den senaste tiden har många techbolag varslat anställda och sagt upp konsulter i jakten på lönsamhet. Några av bolagen som varit tvungna att skära ned i personalen är Spotify, Detectify och Pleo.

Devies grundades 2016 av Simon Arvidsson och John Johansson. Under 2021 hade bolaget i snitt 37 anställda.

Läs mer