Sök

Landslagsryttaren Caroline Hjelte tar över vd-posten i hästjätten Hööks

Hööks

Caroline Hjelte, ny vd på Hööks.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Med ett ben i vd-världen och ett i ridsporten på elitnivå ses Caroline Hjelte som den självklara personen att leda den växande ryttarkedjan.

I november klev Joachim Höök ner från vd-posten på butikskedjan Hööks, som har både ett snabbt växande butiksnät och ännu snabbare växande e-handel. Nu har ägaren Jula Holdings rekryterat en ny toppchef till bolaget i Caroline Hjelte, skriver sajten Market. Hon har både erfarenhet från retailbranschen, som tidigare vd för Lagerhaus och Granit, och har imponerande ridsportsmeriter på cv:t. I tio års tid tävlade hon i hästhoppning på landslagsnivå.

”Hon kommer med sin breda erfarenhet att kunna tillföra mycket”, säger ägaren Jula Holdings koncernchef Magnus Kristoferson.

Caroline Hjelte har det här att säga om sitt nya jobb, som hon tillträder i mitten av januari: 

“Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt. Att erbjuda ett prisvärt sortiment med service och kvalitet för alla utövare av häst- och hundsport är något jag tror på och vill fortsätta att utveckla tillsammans med företagets medarbetare.”

Hööks omsättning har stadigt ökat de senaste åren och landade på 580 miljoner kronor förra året. Resultat kom in på 56,4 miljoner kronor.

Läs mer