Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Gör audioerotik med Stefan Holm – nu vill Blanche växa ännu mer

Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen, Blanche Stories. Foto: Pressbild

De gör audioerotik för kvinnor – med hjälp av tidigare höjdhopparen Stefan Holm och skådespelaren Andreas Wilson – och tror på romantikens kraft i kärva tider.

Nu har Blanche Stories årsredovisning landat och Breakit vet hur det har gått.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Blanche Stories är bolaget som satsar på audioerotik för kvinnor. I början av året fyllde Blanche ett år och firade med att fylla kassan med 10 miljoner kronor från gamla och nya investerare, pengar som skulle gå till marknadsföring och innehåll – det vill säga erotiska ljudböcker. 

Nu har Blanche Stories, som grundats av trion Beatrice von Schwerin, Lisa Leuhusen och Catja Löfgren, lämnat sin årsredovisning för det brutna räkenskapsåret 2021/2022 och Breakit har plöjt de färska handlingarna. 

Bolaget, som fortfarande befinner sig i startgroparna, redovisar en omsättning på strax över 220.000 kronor, en ökning från nära 15.000 det första bokslutet.

Det året som stängdes i somras visar samtidigt ett rörelseresultat på minus 4,3 miljoner, vilket kan jämföras med minus 1,7 miljoner 2020/2021. 

Enligt marknadschefen Lisa Leuhusen är man nöjd med inflödet av nya kunder och bolaget håller sig på sin inkörda bana för att fortsätta öka omsättningen.

“Precis som under 2022 kommer vi att fortsätta satsa på marknadsföring, samarbeten och värva nya profiler till oss”, skriver hon i en kommentar.

När Breakit skrev om Blanche i våras skulle bolaget börja knyta till sig starka profiler. Då hade bolaget redan fångat in skådespelaren Linus Wahlgren som läste in litteraturhistoriens hetaste och mest romantiska ögonblick, hette det.

Känt namn läser BDSM

Sedan dess har flera andra kända namn klivit in i Blanches universum. En av dessa är den tidigare höjdhopparen Stefan Holm, som skriver romantiska – och utlovat heta – berättelser tillsammans med Jessica Eriksson.

Även skådespelaren Andreas Wilson, för de flesta känd från filmatiseringen av Jan Guillous “Ondskan”, har varit med på ett hörn, som inläsare av en romantisk BDSM-serie. 

“Kombinationen av BDSM och romantik gör att det blir hett och mjukt på samma gång, och jag gör det här med lite skräckblandad förtjusning”, har Andreas Wilson sagt i ett uttalande.

Lisa Leuhusen lovar fler kända namn som kommer att göra innehåll till Blanche under 2023. Målen för det nya året är klara:

“Vår målsättning är att fortsätta växa som varumärke på den skandinaviska marknaden. Utbudet blir större för varje dag och vi knyter kontinuerligt till oss nya författare och röster. Vi har idag fler än 450 stories med välkända profiler och här kommer vi att fortsatt utöka och utveckla både vårt bibliotek och samarbeten”, kommenterar hon.

Bland annat har bolaget breddat sitt segment till “crime-romance”, där flera kända namn ska vara klara. Bolaget hoppas också kunna kliva ut på en ny marknad det kommande året.

“Vi har en extremt skalbar affärsmodell och äger vårt innehåll”, menar Lisa Leuhusen. 

Blanche Stories är inte ensamma i sin genre i Sverige. Breakit har flera gånger skrivit om OhCleo som hajpades och övertecknades vid sin första kapitalrunda och i somras var på randen till konkurs

Hur är romantikens ställning i en stundande lågkonjunktur? 

“I kristider är romantik är ett härligt och lättillgängligt sätt att fly undan elpriser, krig och ostadiga räntor. Lite likt den så kallade ‘läppstiftseffekten’.”

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app!

Läs mer