Sök

Räddades från konkurs – nu tar hon över Indiska

Indiskae-handel

Yvonne Magnusson-Norling, ny vd på Indiska och Karin Lindahl, före detta vd på Indiska.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Modekedjan Indiska ansökte om konkurs med räddades två veckor senare av en ny ägare.
Nu tar en riktig detaljhandelsveteran över rodret.

I slutet av oktober meddelade Indiska att botten var nådd. Det anrika bolaget ansökte om konkurs. Två veckor senare kom räddningen. Miljardären Gerald Engström var redo att ta över verksamheten med investmentbolaget Färna Invest

Omstarten sker utan den tidigare vd:n och ägaren Karin Lindahl, som för en månad sedan sa till Market att hon gärna hade fortsatt vid rodret.  

Nu har hennes efterträdare på vd-posten utsetts. Det blir detaljhandelsveteranen Yvonne Magnusson-Norling, som bland annat varit vd för Departements & Stores Europe och Cervera samt haft uppdrag att omstrukturera Marenor och Fiskeriet i Sverige. 

”Jag är glad att Yvonne blir ny VD för Indiska och tar ansvaret för nystarten. Yvonne har en gedigen erfarenhet inom detaljhandeln och en bevisad förmåga att skapa lönsamhet i de bolag hon verkat i. Hennes ledarskapsförmåga tillsammans med Indiskas duktiga medarbetare kommer att vara en stor tillgång för bolagets fortsatta utveckling”, säger Gerald Engström, ägare av Färna Invest, i ett pressmeddelande.

Yvonne Magnusson-Norling kommenterar sitt nya jobb med att det är spännande att kliva in i ett bolag med så lång historia (Indiska grundades 1901). 

”Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna skapa tillväxt, stärka Indiskas marknadsposition och säkerställa lönsamhet”, säger Yvonne Magnusson-Norling.

Indiska ägdes innan konkursen av Karin Lindahl, men kedjan finansierades också av hennes pappa Lage Jonason. Gerald Engström, som alltså ser ut att bli en av flera ägare i Indiska, är också delägare i Urb-it tillsammans med Lage Jonason.

Färna invest-koncernen hade under sitt senaste räkenskapsår (som slutade i april 2022) en nettoomsättning om 728 miljoner kronor och ett resultat efter finansiella poster om 221 miljoner kronor.

Indiska Holding Sweden AB, som är moderbolaget i koncernen, redovisade för 2021 en omsättning på drygt 401 miljoner kronor. Rörelseresultatet var samtidigt minus 138 miljoner kronor.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app!

Läs mer