Sök

Drar in miljarder och har 400 anställda – så går det för Carl Peis Nothing

NothingMobiltelefoner

Carl Pei, grundare och vd Nothing.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han hoppade av Handelshögskolan och byggde miljardbolaget Oneplus. Nu ska Carl Peis Nothing utmana Apples herravälde.

CNN har siffrorna som avslöjar hur det går – både miljardomsättningen inom sikte och varför bolaget fortsätter blöda pengar.

Nothing är startupbolaget som på allvar siktar på att utmana Iphonens dominans. I juli lanserade bolaget som backas av Ipod-skaparen Tony Fadell och Alphabets riskkapitalbolag sin första smartphone, Phone (1) i Europa, Asien och Mellanöstern. 

Bakom bolaget som har sin bas i Storbritannien står svenske Carl Pei, medgrundare av kinesiska mobiltillverkaren Oneplus. Hans otroliga resa och vägen till att hans miljardbygge nästan hamnade i konkurs kan du för övrigt läsa om här.  

”Vi för nu diskussion med några potentiella aktörer i USA för att potentiellt lansera en framtida produkt där”, säger Carl Pei till CNBC

Nyhetssajten kan samtidigt avslöja att Nothings omsättning väntas mer än tiodubblas 2022, från omkring motsvarande 206 miljoner kronor till nära 2,6 miljarder kronor. Samtidigt har bolagets personal fördubblats till mer än 400 personer. 

Men bolaget fortsätter att blöda pengar, skriver CNBC. 

”Målet är att vara lönsamma 2024”, säger Carl Pei. 

”Vi är inte lönsamma just nu. Och det här året har blivit ännu mer utmanande på grund av valutaeffekter. Vi betalar mycket av våra avgifter för sålda varor i dollar medan vi tjänar pengar i pund, euros och indiska rupier – så allt devalveras mot dollarn.”

Nothing har sålt över en miljon produkter till dags datum, där hörlurarna Ear (1) och Ear (stick) står för 600.000 enheter medan telefonen Phone (1) står för 500.000 leveranser. 

Läs mer