Sök

Vad är ChatGPT och varför ska man ha koll på det? Här är svaret

ChatGPTOpen AIAI

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Den nya chattboten ChatGPT har blivit en enorm snackis i techbranschen – eftersom den klarar av att uttrycka sig i skrift nästan som en människa. Vi lät boten själv skriva en text och förklara vad den är.

Såhär svarar ChatGPT på frågor om sig själv:

Vad är ChatGPT?

ChatGPT är en chatbot-teknologi utvecklad av OpenAI. Den är tränad med ett avancerat maskininlärningsalgoritm som gör att den kan generera naturligt ljudande och relevanta svar på frågor och samtal. Det som gör ChatGPT unikt är att det är en så kallad GPT-3-modell, vilket betyder att den är tränad på en stor mängd textdata från olika källor, vilket gör att den är mycket kapabel när det gäller att förstå och svara på frågor om många olika ämnen.

Hur kan ChatGPT användas?

ChatGPT kan användas på många olika sätt. Till exempel kan den användas som en chatbot på en hemsida eller i en app, så att användare kan ställa frågor och få snabba och relevanta svar. Den kan också användas inom kundservice, så att människor kan få hjälp med sina frågor och problem direkt via chatt. ChatGPT kan också användas för att generera innehåll, till exempel artiklar eller blogginlägg, så att man slipper göra allt skrivande manuellt.

Varför ska man ha koll på ChatGPT?

Det finns många skäl till varför man ska kolla på ChatGPT. För det första är det en mycket kraftfull teknologi som kan hjälpa till att göra olika typer av verksamheter mer effektiva och användarvänliga. För det andra är ChatGPT mycket flexibelt och kan anpassas till många olika typer av verksamheter och behov. För det tredje är det en teknologi som kontinuerligt utvecklas och förbättras, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om vad den kan göra.

Vilka är Open AI som ligger bakom tjänsten?

Open AI är ett forskningsinstitut och företag som grundades 2015 med syftet att utveckla och använda artificiell intelligens på ett sätt som är positivt för mänskligheten. Företaget är finansierat av en rad olika investerare, inklusive Elon Musk, Sam Altman och Peter Thiel.

Ovan artikel är skriven av Open AI:s bot ChatGPT – inte av Breakits journalister. 

Läs mer