Därför valde Napster-grundaren att testa sin nya tjänst – i Sverige

SoonMost Studios

Sean Parker och Carl Anchér. Foto: Flickr och privat.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Spotify- och Facebook-investeraren Sean Parker fejklanserade sin nya storsatsning i Sverige i vintras - och tog hjälp av ett svenskt bolag.

När Sean Parker, grundare av musikplattformen Napster och tidig investerare i Facebook och Spotify, nu har dragit igång en nysatsning på sin videochatt Airtime har han tagit hjälp av en svensk startup inför lanseringen. 

Den digitala strategibyrån Most Studios, vars grundare Carl Anchér även driver bolaget Soon som tagit fram en social "bucket list”-app, hjälper techbolag med bland annat lanseringskampanjer och webbsidor.

"Vi blir ofta involverade i ett tidigt stadie, när bolaget tagit in en första investering och står inför att lansera en första version av sin produkt”, säger han.

De har till exempel jobbat med startups som Schoolido, trådlösa knappbolaget Flic och bankappen Qapital.

Det var via Qapital som Sean Parker fick nys om byrån.

När techkändisen för fyra år sedan lanserade Airtime, som beskrivits som en mer påklädd version av chatroulette, floppade den.

I slutet av april återlanserades Airtime, men den här gången som en videochatt-app.

Inför lanseringen testades den först i en fejklansering i Sverige, under januari och februari i år, med ett täcknamn.

“De ville testa här eftersom det är en liten marknad som är ganska isolerad. De ville inte bränna sitt PR-kort, som är Sean Parker, och de ville inte att någon skulle snappa upp det. PR-mässigt läcker inte så mycket ut härifrån”.

“Eftersom svenskar är designmedvetna och ligger i framkant tekniskt har Sverige länge varit en testmarknad inom olika områden, nu ser vi att det även börjar ske med appar”, säger Carl Anchér.

Most Studios hjälpte Airtime att testa vad för typ av marknadsföring som funkar genom att bland annat jobba med influencers och bloggare. Totalt har nära 10.000 personer testat den.

Enligt Techcrunch ska Airtime vara ett sätt för vänner och olika grupper att umgås digitalt utan att behöva jaga likes.

“Människor kan förvänta sig att det är privat, intimt och nära  - en slags mänsklighet snarare än att allt ska vara som ett teaterframträdande”, säger Sean Parker till sajten.

Läs mer