Nu exploderar tillväxten för hans mötestjänst Run your meeting

Breakit - Nu exploderar tillväxten för hans mötestjänst Run your meeting

Henrik Lepasoon, medgrundare och vd för Stratsys.

Sara Lindmark

Reporter

Växer med 20 procent varje månad och har användare världen över.

Historien om Stratsys går ganska långt tillbaka till skillnad från många andra bolag som vi skriver om på Breakit. Två studiekamrater från Lunds universitet, Henrik Lepasoon och Magnus Pernvik, insåg att det var svårt att följa upp och få strategiska saker gjorda i ett företag eftersom informationen låg utspridd i allt från mejlboxen till olika powerpoints.

De bestämde sig för att bygga en plattform för intern verksamhetsstyrning och 1999 lanserades Stratsys. I dag finns kunderna huvudsakligen inom offentlig sektor i Sverige och Norge, med bland annat 130 kommuner och 40 myndigheter.

Det nya just nu är att bolaget har byggt en helt ny och globalt skalbar produkt. Run your meeting är en digital mötestjänst som lanserades hösten 2014.

“Vi kan se att hela världen börjar registrera sig för tjänsten. Vi har knappt gjort någon marknadsföring men har ändå hittat en fanclub med aktiva användare som växer med 20 procent i månaden sedan årsskiftet. Framförallt är det folk som sitter i planerande och återkommande möten som älskar tjänsten, exempelvis ledningsgrupper och styrelser,” säger Henrik Lepasoon, medgrundare och vd för Stratsys.

Han tar upp mobiltelefonen för att demonstrera hur Run your meeting fungerar. Processen består av förberedning, genomförande och uppföljning. När vårt låtsasmöte är över, trillar ett protokoll ned i mejlkorgen där jag också kan se min to-do-lista och pricka för varje genomförd punkt.

Hittills har 13.000 möten skapats via tjänsten och antalet användare är uppe i 6.000.

Är ni inspirerade av Slack?

“Nja, Slack löser kommunikationen internt på ett jättebra sätt medan vi enbart fokuserar på det traditionella mötet. I Slack får du till exempel aldrig ut ett mötesprotokoll utan mer olika to do-listor i olika trådar.”

Amerikanska Do är enligt Henrik Lepasoon den mötestjänst som är mest liknar deras egen. Men även där finns flera olikheter.

“Bor man i San Francisco och är 27 år så älskar man nog Do som fokuserar på gamification och Facebook-liknande trådar. Vår målgrupp är kanske mer en 40-åring i bilindustrin eller en målarfirma på 50 personer. Vi utgår från ett traditionellt mötesinnehåll med agenda, åtgärder, beslut och protokoll”.

Stratsys kör med brutet räkenskapsår och under 2014/2015 omsatte bolaget totalt 70 miljoner kronor vilket är en ökning med 30 procent jämfört med föregående år. Resultatet före skatt slutade på 6,5 miljoner jämfört med 5,2 miljoner året innan. Hur mycket som just  Run your meeting hittills har dragit in vill bolaget inte avslöja men målsättningen är att tjänsten ska växa “flera hundra procent” framöver.

Utöver Sverige har mötestjänsten blivit populär i England, Australien, Indien och Norge. Just nu görs en satsning mot Brasilien där bolaget precis har inlett ett samarbete med Izettles förre Brasilien-chef,Anders Norinder.

Stratsys är helt självfinansierat och ägs till hundra procent av Henrik Lepasoon och Magnus Pernvik.

“Men vi har haft dialog med olika riskkapitalbolag runt just Run your meeting. Om tjänsten fortsätter att växa snabbt så kan det vara värt att lägga in en marknadsföringspeng på en helt annan nivå än i dag. Men det är inget som vi har tagit något beslut om än.”

Läs fler artiklar
LÄS MER