Sök

50 miljoner i vinst på fyra månader – Pewdiepies succé-start på 2022

Pewdie holdings ABYoutube

Felix "PewDiePie" Kjellberg. Foto: TT / Istockphotos / Skärmklipp.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Felix “Pewdiepie” Kjellberg visar fina siffror för starten på 2022. Det avslöjar en ny årsredovisning från Youtube-profilens bolag.

Vi kan inte säga att fjolåret var tufft för den svenska Youtube-stjärnan Felix Kjellberg, mer känd under online-personan Pewdiepie. Profilens bolag Pewdie Holdings visade förvisso upp fortsatt minskade intäkter och ett minusresultat på hela 327 miljoner kronor efter en stor nedskrivning.

Men Felix Kjellberg kunde ändå unna sig en utdelning på 180 miljoner kronor enligt årsredovisningen. 

Något oväntat får vi nu en snabb uppdatering om hur 2022 började för Youtubern. Pewdie Holdings har nämligen bytt till ett brutet räkenskapsår som slutar i april. Det innebär att vi kan avslöja hur det gick för profilen under årets första fyra månader. 

Den nya färska årsredovisningen visar en omsättning på 50 miljoner kronor i koncernen. Samtidigt som plusresultatet är tillbaka. Resultatet före skatt skrivs till hela 45,5 miljoner kronor, vilket visar att bolaget alltså gör vinst på nästan varje krona.

Efter skatt är resultatet 28,6 miljoner kronor.

Pewdie Holdings är moderbolag till Pewdie productions som driver Pewdipies Youtubekanal. I koncernen ingår också Pew HK i Hong Kong och det japanska bolaget Tsuki Fasion Design.

Felix Kjellberg bor i Japan idag och det är även därifrån som den huvudsakliga verksamheten bedrivs. Felix Kjellberg kan ha bolag utomlands som inte ligger i koncernen, därför vet vi inte om årsredovisningen i Pewdie Holdings ger hela bilden över hur det går för Youtuberns bolag.

Läs mer