Sök

FTX-grundaren Sam Bankman Fried blev över 158 miljarder fattigare – på mindre än en månad: “Det är komplicerat”

FTXkrypto

Sam Bankman-Fried, grundare FTX.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

FTX-grundaren Sam Bankman-Fried avslöjar att han inte har mycket pengar kvar efter kraschen i kryptobörsen.

Kryptobörsen FTX kollapsade och med det föll också den uppmärksammade vd:n Sam Bankman-Fried. Vi på Breakit har redan samlat några av de galnaste detaljerna från FTX-härvan här, men nyheterna om bolaget och Bankman-Fried fortsätter att avlösa varandra dagligen.

Så sent som förra veckan bad Sam Bankman-Fried alla bolagets anställda om ursäkt i ett brev som snabbt fick spridning.

Nu rapporterar Business Insider att FTX-grundarens förmögenhet i princip är helt borta. Som mest värderades Sam Bankman-Frieds tillgångar till 26 miljarder dollar, eller runt 274 miljarder kronor. I början november sjönk hans förmögenhet från 15,6 miljarder dollar (158 miljarder kronor) till 1 miljard dollar (10,5 miljarder kronor) på en enda dag när kraschen i FTX blev känd. 

Hur mycket har FTX-grundaren på banken idag? 

Inte mycket enligt Sam Bankman-Fried själv. I en intervju med Axios avslöjar han att det fanns 100.000 dollar, drygt 1 miljon kronor, kvar senast han kollade. Svaren kom på en fråga om hur hans personliga ekonomi såg ut efter kraschen.

“Får jag säga ett negativt tal? Jag menar, jag har ingen aning. jag vet inte. Jag hade 100.000 dollar på mitt bankkonto senast jag kollade”, säger han och fortsätter:

“Det är komplicerat. I princip allting jag hade var knutet till bolaget.”

Sam Bankman-Fried lämnade sin roll som vd för FTX den 11 september. Bolagets affärer utreds idag av amerikanska myndigheter.

 

Läs mer