Sök

Freddy Sobin lämnar Kicks: “Tråkigt att tappa en driven ledare”

Kickse-handel

Freddy Sobin, avgående vd på Kicks. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vd lämnar sminkjätten för nytt uppdrag.


I mitten av oktober slog Axel Johnson ihop sina skönhetsbolag Kicks och Skincity och bildade en sminkjätte med en omsättning på över 4 miljarder. 

Men nu tappar Kicks sin vd Freddy Sobin som enligt ett pressmeddelande lämnar för ett nytt uppdrag. Han ska nämligen ta över XXL Sport.

”Från styrelsens och Axel Johnsons sida är det naturligtvis tråkigt att tappa en driven  och skicklig ledare som Freddy”, säger Camilla Wideroth, styrelseordförande och finanschef på Axel Johnson. 

Sobin har varit vd på Kicks sedan 2018 och har förutom fysiska butiker även ungefär en fjärdedel av sin försäljning via e-handeln.

”Det är inte utan visst vemod som jag lämnar Kicks Group, men jag vill tacka styrelsen och Axel Johnson för förtroendet att få leda Kicks transformation till att bli en sann modern omnikanalsaktör och samtidigt stärka bolagets ledande position i marknaden”, säger Freddy Sobin i ett pressmeddelande.

“Min fasta övertygelse är formeringen av Kicks Group ytterligare kommer stärka oss och säkra fortsatt framgång.”

Förra året omsatte Kicks 3,65 miljarder och gjorde en vinst på 65 miljoner. Med sammangåendet med Skincity omsätter hela koncernen över 4 miljarder. 

“Kicks har under Freddys ledning utvecklats till  ett starkare företag som framgångsrikt lyckades växa igenom pandemin och som klarar av  att följa kundernas rörelse mellan fysisk butik och digitala kanaler”, säger Cecilia Wideroth. 

“Inte minst har Freddy varit drivande i att vässa det digitala kunderbjudandet samt att införa datadrivna arbetssätt.”

Läs mer