Sök

Annonssamarbete med SaveLend

Trots skakig omvärld – sparplattformen uppnår miljardmål

Savelend

Tobias Lundgren

Inflation, energikris och börskaos, men sparande i krediter står sig starkt. Fintechbolaget SaveLend Group kunde nyligen visa upp ännu ett rekordkvartal.
”Vi har medvind i såväl produkt som intresse från omvärlden”, säger vd Ludwig Pettersson.

I Sverige har krediter som investeringsslag stått starkt även när det stormat på världens marknader. Och efter många år med glädjesiffror på börsen kan nog även den mest positiva investeraren konstatera att det just nu är ett bra läge att se sig om efter alternativ. SaveLend bevisar återigen att krediter är en av de tryggaste hamnarna att lägga till vid när det blåser upp till storm.

Med en omsättning på 40,7 miljoner (23,6), EBITDA på 1,2 miljoner (-1,3), över 1 miljon genomförda fakturatransaktioner och en snittavkastning på 7,98% över de senaste tolv månaderna kan bolaget skryta med ännu ett fint kvartal under bältet.

”I dessa tider är det få bolag som i rapporttider kan visa på i princip idel framsteg, men resultatet för Q3 2022 är en tydlig vägvisare om att vi är på rätt väg. Vi söker alltid möjligheter att accelerera tillväxten och när vi skapat möjligheter, eller möjligheter ges, kommer vi att ta dem”, säger Ludwig Pettersson i kvartalsrapporten som släpptes den 16 november.

Fortsatt stabil avkastning jämfört med OMX

Under kvartalet förmedlade SaveLend Group ett rekordlån på 60 miljoner kronor för ett fastighetsprojekt, och nådde även en mäktig milstolpe: En miljard kronor på sparplattformen.

”Det brukar sägas lite skämtsamt att den första miljarden är svårast att nå. Jag tror att den fortsatt kraftiga tillväxten för oss drivs av tre faktorer: Ett ökat intresse för sparerbjudandet, att vi utsetts till bästa p2p-plattform och den stabila avkastning vi levererar.”

För avkastningen på 7.98% de senaste 12 månaderna blir extra imponerande med tanke på att det breda indexet OMX Stockholm under samma period gått minus 22 procent. Den som vill investera på ett historiskt stabilt sätt gör alltså rätt i att blicka mot kreditmarknaden och SaveLends erbjudande.

”Känner en trygghet i våra plattformar”

Ludwig Pettersson är optimistisk i sina utsikter, trots ett världsläge som är mer osäkert än på väldigt länge.

”Spåkulan är grumligare än vanligt, men jag känner trygghet i våra plattformar. Jag är övertygad om att vi kommer fortsätta leverera en positiv avkastning även när börsen är som mörkast. Med mottot ”Money shouldn’t sleep” i bakhuvudet kommer vi att fortsätta utgå från kundnyttan och bidra till att väcka en allt större del av Europas pengar. ”

Läs mer om att spara med SaveLend här!

Läs mer