Portades från Twitter – nu släpps regelbrytarna in i värmen igen

TwitterSociala medier

Elon Musk. Press: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Elon Musk utlyser allmän amnesti.

Det har spekulerats om han skulle göra det och i så fall när. Nu säger Elon Musk att han kommer att ge ”amnesti” till vissa avstängda användare på Twitter, skriver AFP. Detta efter att han lagt ut en undersökning på sitt eget konto där en klar majoritet röstat för att släppa in de portade användarna in i värmen. 

”Folket har talat. Amnestin inleds nästa vecka”, twittrade Musk. ”Vox Populi, Voz Dei”, lade han till, som på latin betyder att folkets röst är guds röst. Det är en fras som den nya Twitter-ägaren har använt förut när han refererat till sina sociala medier-mätningar. 

En ivrig twittrare som har varit bannlyst från plattformen, fram till i lördags, är den förre republikanske presidenten Donald Trump. Även där föranleddes välkomnandet av ”guds röst”, det vill säga en knapp majoritet som röstade för förslaget i Elon Musks kanal. 

Den nya Twitter-vd:n ger en blandad bild av den yttrandefrihet som han vill se på sajten. Han har tidigare sagt att Twitter ska bli själva utposten för yttrandefrihet. Samtidigt berömmer han Twitter-teamet för att ha bekämpat innehåll som är hets mot folkgrupp och hat, vilket peakade i samband med hans övertagande. I en annan video gör han sig lustig över vad han hittar i ett skåp på Twitterkontoret, en samling t-shirtar med budskapet #staywoke. 

Läs mer