Sök

Sam Bankman-Fried säger förlåt: ”Jag svek er alla”

FTXKryptobörs

Sam Bankman-Fried, grundare FTX.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Den tidigare kryptokungen tar bladet från munnen efter FTX kollaps.
”Jag svek er alla”, skriver han i ett brev till de anställda.

Men inte alla köper den djupt ångerfulla tonen.

”När skitsaker händer oss tenderar vi alla att fatta irrationella beslut.”

Så skriver Sam Bankman-Fried, tidigare vd på kraschade FTX, i ett till synes djupt ångerfullt brev till de anställda som CNBC har tagit del av.

”Jag ville inte att något av det skulle hända och jag skulle göra vad som helst för att få gå tillbaka i tiden och göra om. Ni var min familj. Jag har förlorat det”, skriver Sam Bankman-Fried.

”Jag svek er alla och när allt föll så kommunicerade inte jag. Jag frös inför pressen och läckorna och Binance avsiktsförklaring och sa ingenting.”

På bara ett par år hade FTX vuxit till en av de allra största kryptobörserna med dragplåster som NBA:s Stephen Curry och NFL:s Tom Brady. Imperiet rasade när den tidigare investeraren, sedermera rivalen, Binance ville sälja det stora innehavet av FTT:er (FTX egen kryptovaluta) på ett bräde efter läckor som pekade mot oegentligheter på FTX. Marknadsoro utlöstes och i slutändan blottades en allvarlig brist på pengar i FTX. För nära två veckor sedan ansökte bolaget om konkurs och därefter har en uppsjö av märkligheter rapporterats om hur FTX drevs.

Sam Bankman-Fried, eller SBF som han också kallas, anklagas för att ha drivit FTX som sitt personliga hov

Han skriver i brevet till sina tidigare anställda:

”Jag tappade greppet om det viktigaste i tumultet kring bolagets tillväxt. Jag bryr mig väldigt mycket om er och ni var min familj och jag är ledsen”, fortsätter han. 

En nuvarande FTX-anställd som CNBC har talat med säger att brevet är för lite och för sent. 

”Jag har aldrig sett en empatisk version av Sam så jag kan inte föreställa mig att han kommer att sjunga en annan melodi nu.”

Läs mer