Sök

Pierces vd Henrik Zadig lämnar efter den tuffa tiden – nästa station klar

Piercee-handelBörs

Henrik Zadig, vd på Pierce. Foto Press.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Han har varit vd för det motorcykelfokuserade e-handelsbolaget i drygt sex år.

Men nu lämnar Henrik Zadig över chefshjälmen till nästa person för ett annat jobb.

Det är ett i ett pressmeddelande ganska sent på onsdagskvällen som börsnoterade Pierce berättar att Henrik Zadig beslutat att lämna bolaget. Han ska nu få en “senior roll” på riskkapitalbolaget CVC Partners.

“Under hans tid har bolaget vuxit markant från 380 miljoner kronor till 1600 miljoner kronor i omsättning 2021 och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 2021. Vi önskar Henrik stort lycka till i sina nya utmaningar, säger Henrik Theilbjørn, styrelseordförande i Pierce, i sitt tack till den avgående vd:n.

Sammantaget stor omsättningsökning under hans chefsperiod således. Men aktieägarnas utvärderingsunderlag av Henrik Zadigs tid på Pierce innehåller ofrånkomligen även en nästan konstant nedåtgående börsresa – från introduktionspriset på 64 kronor våren 2021 till en kurs som nu ligger under 10 kronor. Till protokollet hör väl även att bolaget gjorde en rörelseförlust på 37 miljoner kronor under årets nio första månader.

“Det har varit sex spännande år där vi har navigerat genom både bra och mer utmanande tider. Pierce är ett bolag med stark marknadsposition, ett talangfullt team och stor potential”, säger Henrik Zadig i pressmeddelandet. 

Pierces operativa chef Willem Vos blir tillförordnad vd, och styrelsen inleder samtidigt en process för att hitta en ordinarie vd.

“Även om de makroekonomiska utsikterna kan vara osäkra på kort sikt, är jag exalterad över de möjligheter vi har framför oss och jag kommer att fortsätta exekveringen av det kommunicerade programmet för att förbättra lönsamhet och rörelsekapital”, säger Willem Vos.

Henrik Zadigs nya uppdragsgivare, CVC Partners, har sin bas i Luxemburg och är en gigant i den europeiska riskkapitalbranschen. CVC äger drygt hälften av aktierna i optikerkedjan Synsam.

Pierce ägs sedan i våras till nästan 30 procent av Verdane som då köpte en stor post aktier av bolagets grundare

Läs mer