Direkt från Slush: "Alla har sagt att det är stort – det är verkligen ingen överdrift"

Slush

Breakits reporter Emil Widhagen är på plats på techkonferensen Slush.

Breakit

Breakit

Breakits reporter Emil Widhagen befinner sig i Helsingfors på Europas största tech- och startupevent Slush, som pågår just nu.

"FOMO-faktorn är hög – det är omöjligt att hinna med allt".

Vad är första intrycket?

"Alla har sagt att det är stort – det är verkligen ingen överdrift. Eventet sker i en enorm mörk rökfylld lokal med starka spotlights och det är över 12.000 deltagare på plats. Överallt i Helsingfors ser man dessutom reklam för Slush och iprincip alla hotell är helt fullbokade. Känslan är att 'alla är här'".

Vilka är tungviktarna på plats?

"På svenskfronten är exempelvis Sebastian Sietmietkowski (Klarna), Johannes Schildt (Kry), Linnea Kornehed Falck (Einride) och Niklas Zennström (Skype/Atomico) här. I princip alla stora svenska venture capital-firmor som Northzone, Creandum och EQT Ventures är här med stora team också. På den internationella frontet har jag bland annat sett Twitter- och Medium-grundaren Evan Williams och Revolut-grundaren Nik Storonsky".

Finlands statsminister Sanna Marin på plats på scen.

Hur är stämningen?

"Alla är på gott humör men man märker att många också är rejält stressade. De flesta är riktigt peppade och vill maximera sina varje minut, konversationerna blir rätt så mycket “rakt-på-sak”. FOMO-faktorn är hög – det är omöjligt att hinna med allt".

Vad ser du mest fram emot under de här dagarna?

"Det finns många spännande talare men framförallt kommer jag att försöka prata med så många startup grundare och andra techpersoner som möjligt".

Är du på plats eller har du spännande tips? Hojta till emil@breakit.se

Läs mer