Sök

Lumenradio till börsen: “En otrolig resa”

LumenradioBörs

Alexander Hellström, vd på Lumenradio. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

De vill att du ska slänga sladdarna – nu ska de till börsen.

Det svenska techbolaget Lumenradio meddelar att de ska notera sina aktier på First north growth market. I samband med noteringen vill bolaget också ta in cirka 50 miljoner kronor i en nyemission och bland aktörerna som redan har åtagit sig att teckna aktier för 215 miljoner kronor i samband med noteringen finns Greenspecialisten, Andra AP-fonden och Creades. 

Lumenradio arbetar med trådlös kommunikation mellan produkter, mindre sladdar helt enkelt. Ett exempel som bolaget själva lyfter fram är styrning av storskaliga ljusproduktioner inom film- och eventindustrin. 

”Det här är starten på ett spännande nästa steg för Lumenradio. Vi har under många år investerat i vår egenutvecklade och patenterade teknologi för tillförlitlig trådlös kommunikation och har idag en mycket stark kundbas. Nu ser vi en bra möjlighet att växa på befintliga och nya marknader, och samtidigt bjuda in nya aktieägare", säger vd:n Alexander Hellström i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

"Vi har en otrolig resa bakom oss och denna notering innebär att vi nu får möjligheten att accelerera vår fortsatta tillväxtresa. För även om vi redan har åstadkommit mycket, så är det mesta fortfarande ogjort”.

Under 2021 omsatte bolaget 123,9 miljoner kronor med ett resultat på 22,1 miljoner kronor. Under de första nio månaderna i år uppgick bolagets intäkter till 144 miljoner kronor, med en ebitda-marginal på 24 procent.

Idag har bolaget cirka 60 anställda med huvudkontor i Göteborg och säljkontor i Frankfurt och Boston.

”Med bolagets långsiktiga ambition att bli en global aktör som leder utvecklingen är en notering och ägarspridning helt logiskt. Det ger bolaget den extra styrka som behövs för att nå våra högt uppställda mål. Vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare till bolaget för den fortsatta spännande resan”, säger styrelseordförande Magnus Terrvik.

Handel i Lumenradios aktier förväntas inledas under december 2022.

Läs mer