Sök

Köpte Pricerunner i miljardaffär – nu lanserar Klarna egen jämförelsetjänst

KlarnaPricerunnerJämförelsesajter

Klarna förvärvade Pricerunner och då klev Nicklas Storåkers av. Storåkers har varit vd för Pricerunner sedan 2016, ny chef för prisjämförelsetjänsten blir Mikael Lindahl. Foto: TT/Press/Montage

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ses som en viktig pelare i Klarnas affärsmodell.

Betalningslösningsbolaget Klarna har idag lanserat en ny prisjämförelsetjänst baserat på dess förvärv av Pricerunner i våras för drygt nio miljarder kronor. Det framgår det av ett pressmeddelande.

Förra året lanserades Klarna Comparision Shopping Service, som bland annat var tänkt att utmana Pricerunner. Efter att Klarna förvärvet Pricerunner har man nu utvecklat en ny tjänst baserat på bolagets teknik.

Jämförelsetjänsten jämför tusentals onlinebutiker och ska hjälpa konsumenterna att hitta de bästa priserna. Efter att förra månaden ha lanserats i USA kommer tjänsten nu bli tillgänglig i Sverige, Danmark och Storbritannien.

”Du kan ägna hela dagen åt att jämföra erbjudanden på konventionella sökmotorer eller marknadsplatser, men du kommer alltid att tvivla på om du verkligen har hittat den bästa produkten till det bästa priset. Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg gör jobbet åt konsumenterna och jämför tusentals webbsidor i realtid för att säkerställa att de har all information de behöver för att fatta välgrundade och säkra köpbeslut”, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna, i en kommentar.

Enligt Klarna kommer tjänsten bli en viktig del i dess affärsmodell.

”Dagens lansering är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination - som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer”, säger Sebastian Siemiatkowski. 


 

Läs mer