Sök

Habity vill få fler att runda mäklaren – profilerna investerar

HabityBostad

Marcus Abler, medgrundare av och vd på Habity. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Habity har lanserat tjänster som ska låta användarna sälja och köpa bostäder direkt i deras app. Samtidigt kliver två nöjda entreprenörer in som investerare i bolaget.

Bostadstjänsten Habity har hunnit få ett antal år på nacken sedan grundartrion Marcus Abler, Tony Högqvist och Fredrik Rimmius lanserade appen 2017. Då fungerade bolaget som en bredare digital tjänst för bostaden, med möjligheten att ha koll på sina bolån, olika kostnader kopplade till hemmet och vilka bostäder som låg ute till försäljning.

Nu har Habity börjat erbjuda användarna möjligheten att sköta en större del av sin bostadsförsäljning direkt i appen. Bostaden kan exempelvis listas för försäljning eller visa att köparen är öppen för bud utan att aktivt vilja sälja sitt boende. Dessutom kan användaren i en ny uppdatering även köpa och sälja sin bostad direkt genom Habitys app. Det går också att koppla sin bostadsannons i appen till Hemnet.

I samband med de senaste förändringarna har Habity-grundarna tagit in drygt 5 miljoner kronor i nytt kapital. Det framgår av ett pressmeddelande.

I ett något ovanligt drag går investerarna själva ut och presenterar sig som nöjda kunder som även har sålt och köpt bostäder i Habity. Bland de investerarna finns Tipptaps medgrundare David Höök.

“Jag sålde min bostad via Habity och älskade plattformen. Jag ser verkligen den enorma potential som finns i produkten och kontaktade Marcus om jag fick investera. Att nu även ha fått en plats i bolagets styrelse känns otroligt spännande, ser fram emot att driva den transformation vi har framför oss”, säger David Höök.

Vill få dig att välja bort mäklaren

Utöver David Höök finns också Mani Zarringhalam (via Zarringhalam ventures) med som ängelinvesterare och riskkapitalbolaget Wellstreet återigen med och investerar i bolaget. På ägarlistan finns sedan tidigare även Schibsted och EQT ventures Ted Persson och den tidigare Airbnb-toppen Tony Högqvist.

Habitys vd Marcus Abler säger att de vill ge en större frihet att välja bort mäklaren i bostadsförsäljningen.

“Allt fler känner sig uppgivna över att mäklaren inte alltid är nyckeln till försäljningen. Snarare är det rätt exponering mot köparna och uthållighet, en process som bostadsägaren kan hantera själv med stöttning av riktigt hög mäklarkompetens där det behövs”, säger han och fortsätter:

 “Möjligheten att lista sin bostad utan att behöva gå via en mäklare är ett användarbeteende som våra 90.000 bostäder visar behovet av och som växer varje dag”

Även om Habity grundades 2017 så har intäkterna ännu inte tagit fart i bolaget. Under 2021 omsatte tjänsten 0,5 miljoner kronor med ett minusresultat på 9 miljoner kronor.

Habity har också varit i en rättstvist med Fastighetsbyrån som stämde bolaget på 7 miljoner kronor. En stämning som slutade i förlikning under förra året.

Läs mer